Elektrotekno.com Ana Sayfa || Teknolojik Haberler


Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.

Şu an Diğer (Cep Telefonu, haberler, ilanlar,uydu dünyası vs.) kategorisi içerisindeki Teknolojik Haberler forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "İdrarla şarj olan batarya" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.

Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!

İdrarla şarj olan batarya

Kayıt: 08 Ekm 2005
Mesajlar: 626
Konum: KOCAELİ
Offline
shape
Tarih: 16 01 2006 16:48

Singapurlu fizikçiler sağlık ve iletişim alanlarında kullanılacak ve insan idrarıyla şarj olan bir batarya geliştirdiler.

Kırsal kesimde sağlık çantalarına eklenmek için üretilen batarya, bu kitlerdeki ölçüm cihazlarına enerji verecek şekilde tasarlandı. Singapurlu fizikçiler benzer mantıkla üretilecek ucuz bataryaların gelecekte cep telefonlarında da kullanılabileceğini umuyorlar.

Singapur’daki Biomühendislik ve Nanoteknoloji Enstitüsü’nde Dr. Ki Bang Lee idaresindeki bir takım tarafından geliştirilen kağıt bazlı bataryanın üretim maliyeti de oldukça ucuz. 0.2 mililitre idrardan 1.5 volt civarında akım ve maksimum 1.5 mW gücünde güç elde etmeyi başaran ekip, bu enerjiyi cep telefonu konuşması için kullanmış.

“İdrarla aktive olan bataryamız sağlıkla ilgili ölçüm uygulamalarında kullanılacak bioçip sistemlerine entegre olacak. Bu sayede insanlar sağlık durumlarını evlerinde takip edebilecekler, tıbbi destek ise sadece gerekli olduğunda istencek” diyen Lee, idrarla şarj olan batarya teknolojisinin büyük bir pazar ptoansiyeli olduğunu savundu.

Yeni batarya, bakır klorid (CuCl) çözeltisi emdirilmiş bir kağıt tabakasının magnezyum ve bakır tabakalar arasında sıkıştırılmasıyla elde ediliyor. Bataryanın boyutu 6 santim x 3 santim ve sadece 1 mm kalınlığa sahip.



İdrarla şarj olan batarya


Benzer Konular

- bazı emu girişli olan uyduların giriş kodları!!

- geniş bir içeriği olan proteus kütüphanesi
- elinde isis'in library sinde DsPic30F4011 olan var mı ?
- class d pwm yardım ederseniz sevinirimm uzman olan arkadaşlar
- Türk Telekom İngilizce Staj Defteri olan var mı?
- şarj tamamlandığında pil üzerindeki sabit akımı nasıl kesebilirim?
- Şarj devresi
- mikrodalga soğutma hakkında bilgisi olan varmı?
- NiCad şarj devresi

- iPhone güneş ışığıyla mı şarj olacak?




Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Sitemizde paylaşılan tüm dokümanlar (Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru cevaplar, projeler) paylaşımcıların bireysel çalışmaları olup telif hakları kendilerine aittir ya da açık bir şekilde kamusal alana yerleştirilmiş dokümanların birer kopyalarıdır. Kişilerin bireysel çalışmalarını sitemizde yüklemesinde, sitemizde paylaşıma teşvik eden puanlama sisteminin de etkisi büyüktür. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz dokümanlar için iletişim bölümünden yöneticilere bildirmeniz durumunda derhal silineceklerdir.
Powered by phpBB | Translated by phpBB Türkiye | Ads by Google Adsense | Design by Crazy Bat based
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71