Elektrotekno.com Ana Sayfa || Tezler, Makaleler vb.


Şu an E-kütüphane (Elektrik, elektronik ve haberleşme konularında) kategorisi içerisindeki Tezler, Makaleler vb. forumunda bulunuyorsunuz. Bu sayfada üyelerimizin "Sensörler" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.

Sensörler

Kayıt: 03 Ekm 2007
Mesajlar: 17

Offline
justone
Tarih: 22 02 2008 13:37

SENSÖRLER 1
GİRİŞ : 1
1. SICAKLIK SENSÖRLERİ : 2
1.1 TERMOKUPL : 2
1.2 REZİSTANS TERMOMETRE : 8
2. BASINÇ SENSÖRLERİ : 11
2.1 MUTLAK BASINÇ ALGILAYICILARIN YAPILARI VE İŞLEVLERİ : 11
2.2 BASINÇ SENSÖRLERİNE İLİŞKİN TEKNİK BİLGİLER : 16
2.3 MONTAJ TALİMATLARI : 16
3. OPTİK YAKLAŞIM SENSÖRLERİ : 17
3.1 OPTİK ŞALTERLERİN GENEL ÇALIŞMA PRENSİPLERİ : 17
3.2 OPTİK ŞALTERLERİN ÖZELLİKLERİ : 18
3.3 OPTİK YAKLAŞIM ŞALTERLERİNİN ÇEŞİTLERİ : 18
3.4 OPTİK SENSÖRDE MONTAJ VE AYARLAMA : 22


Otomatik kontrol artık bugün, giderek büyük önem kazanan konu haline gelmiştir. En basit endüstriyel sisteme kadar otomatik kontrol kavramı en yaygın biçimde ve teknolojinin tüm olanaklarını kullanarak yayılmaktadır. Fiziksel ve kimyasal herhangi bir değişkenin kontrol edilmesi ön görülen her protesto otomatik kontrol söz konusudur.
Bir proses değerini herhangi bir işleme tabi tutmadan mV, direnç, vs. elektriksel sinyale çeviren tip algılayıcılardır sensörler.
Tüm otomatik işlemlerde üretimin akışı ve makine hareketlerinin, geri besleme bilgisi olarak denetleyici birimlere aktarılması için sensörlere kesinlikle gerek vardır. Sensörler konum, sınır, seviye bilgileri verirler veya darbe iletici olarak görev yaparlar.
Çok çeşitli sensör gurupları vardır, fakat bunların hepsi AKTİF ve PASİF olarak guruplaşabilir aktif sensörler; enerji dönüşümü sağlayarak sinyal üretimi yaparlar, kumanda sinyal üretimi için yardımcı kaynağa gerek duymazlar örneğin generatör prensipli, etki prensipli, elektrokimysal ve quarz (piezo) etki. Pasif olanlar ise kumanda sinyali için yardımcı kaynağa gerek duyarlar bunlar ise; direnç, kapasite, endüksiyon, endüktif bağıntı değişimi ile yaparlar. Endüstride en yaygın olarak kullanılan indüktif ve kapasitif sensörler, sıcaklık sensörleri, basınç transdüserleri, akış transdüserleri, opto sensörler, hız, ivme, titreşim sensörleri gibi.



Sensörler


Benzer Konular

- sensörler

- sensörler ve transdüserler - megep
- Sensörler
- fiber optik sensörler ve optik jiroskop
- Fiber Optik Sensörler - sunum
- benzinli motorlarda kullanılan sensörler - sunum
- Kapasitif Sensörler - Balluff sunum
- muhtelif sensörler için yapılmış animasyonlar
- endüstriyel kontrol elemanları (transduzerler ...
- Optik kodlayıcılar, sensörler, hız ve konum alg...

- sensörler

- Sensörler - sunum
- vücut sıcaklığı ve nabız için sensörler
- sumo robotta kullanılacak sensörler yardım
- Sensörler hakkında tez
- Işık sezme - optik sensörler



Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Sitemizde paylaşılan tüm dokümanlar (Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru cevaplar, projeler) paylaşımcıların bireysel çalışmaları olup telif hakları kendilerine aittir ya da açık bir şekilde kamusal alana yerleştirilmiş dokümanların birer kopyalarıdır. Kişilerin bireysel çalışmalarını sitemizde yüklemesinde, sitemizde paylaşıma teşvik eden puanlama sisteminin de etkisi büyüktür. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz dokümanlar için iletişim bölümünden yöneticilere bildirmeniz durumunda derhal silineceklerdir.
Powered by phpBB | Translated by phpBB Türkiye | Ads by Google Adsense | Design by Crazy Bat based
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71