Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Tamamlanmış Elektronik Devreler, Projeler kategorisi içerisindeki Analog devreler, projeler forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "elektronik böcek kovucu" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
3 Kullanıcı bu konu için klazing arkadaşımıza teşekkür ettiler
Arkadaşlar bu böcek kovusuyu yapan arkadaşımız varmı.işe yararı mı? ve ayrıca devredeki motorola 3.25" pieza nedir..yardımcı olursanız sevinirim.
Başa dön
Arkadaşım pieza yüksek frekansta ses yayan (insan kulağı duymaz) bir devre elemanıdır.Bu sesi Börtü böcek

duyar (kedi köpek dahil) bundan rahatsız olurlar ve giderler. devre bu mantığa göre yapılmış sanırım..........
Başa dön
piezo
piezo (pieza değil), pul gibi ince iki tabakalı bir disk. "pul" veya "yaprak" mikrofon adlarıyla da bilinir, elektro-sazların gövdesine takılıp titreşimi elektriksel işarete çevirir. kristal yapıda olduğundan tersi de geçerli; yani elektrik verince titreşir (ses çıkarır). buradaki 3.5 inç yani yaklaşık 9 cm (çapında) imiş. yalnız, her piezo 20kHz'in üstünde çalışmaz, alırken dikkat edin.
Başa dön
Peki bu devre hep aynı sesi mi veriyor?Eğer öyleyse tüm haşerelere etki etmeyebilir.Bu tür devrelerin frekansları tarıyan cinsi yokmuydu?Yoksa yanlış mı hatırlıyorum?
Başa dön
osc
görünüşe göre sabit frekanslı. haklısın, böceklerin de müzik zevki farklı olabilir. idealde taraması gerek. basit bir CMOS lojik entegresinden ancak bu kadar olur. artık taramalısını da siz tasarlayın, değil mi?
Başa dön
Piezo denilen şey; şu heryerde satılan manyetik kapı pencere alarmları var ya,bi ytlye satılan, onların ses çıkartmak için kullandıkları aletin ta kendisidir. bir bobin ile birlikte kullanıldığında daha fazla ses çıkartır.
Başa dön
Ben bu devreyi yapmıştım ama börtü böcek kaçmak bir yana dursun piezo'nun üzerine çıkıyordu... Timpati arkadaşımızın dediği çok önemli her piezo yüksek frekanslardaki sesleri veremiyor. Benim denediğim devredeki piezo'da dandik bir şeydi. Sonuç alamamıştım. Ama başka bir forumda aynı devreyi yapan ve sonuç alabilen arkadaşların olduğunu biliyorum. Olay piezo'da bitiyor...
Başa dön
ellerinize sağlık
bilgiler güzel
acaba böle bişe yapsam hoca sözlü notu verirmi bana
Başa dön
elektronik böcek kovucu
Benzer Konular
- elektronik parçaları internet aracılığı ile nerden isteyim
- 1. Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı Elektrik Elektronik Mühendisliği Staj
- DHMİ Atatürk Havalimanı Elektronik Bölümü Staj Defteri
- elektronik haberleşme stajı - elektrik bakım ve otomasyon başmühendisliği
- Uluslararası Elektronik Fuarı Berlin’de açıldı
- elektrik - elektronik müh. için yandal önemi
- elektrik-elektronik mühensiliği yaz staj yeri tavsiyesi ?
- elektronik-1 dersi için kaynak önerisi
- Elk-Elektronik Tekn. Pano Tasarım Montaj Modülleri [megep]
- elektronik mühendisi yedek subay ne yapar?
Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Sitemizde paylaşılan tüm dokümanlar (Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru cevaplar, projeler) paylaşımcıların bireysel çalışmaları olup telif hakları kendilerine aittir ya da açık bir şekilde kamusal alana yerleştirilmiş dokümanların birer kopyalarıdır. Kişilerin bireysel çalışmalarını sitemizde yüklemesinde, sitemizde paylaşıma teşvik eden
puanlama sisteminin de etkisi büyüktür. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz dokümanlar için iletişim bölümünden yöneticilere bildirmeniz durumunda derhal silineceklerdir.