 | Elektrotekno.com Elektronik ve Teknoloji Merkezi
| | Yazar | Mesaj | bleak | | Tarih: 22.03.2006, 03:59 Mesaj konusu: 30V 10A kısa devre korumalı lab. tip güç kaynağı | |
| tam anlamıyla labaratuar için
--------------------
This 30 volt Bench Top Power Supply is rated at 10 amp, and it is so versatile and powerful that it will slowly turn your regular 115VAC power drill. It was designed to work under the most extreme circumstances and fully short-circuit protected, even in the 10-Amp setting. Cooling fan(s) keep the semiconductors and the large cooling rib cool automatically.
[url=http://upload4.resim bulunamadi46880/electronics.html][/url]
|
|
|
|
bleak | | Tarih: 22.03.2006, 04:03 Mesaj konusu: süper güç kaynagı 2 | |
| eksik kalan parçalarıda ilave ettim
|
|
mühendis34 | | Tarih: 22.03.2006, 11:02 Mesaj konusu: | |
| sağolasın kardeş eline koluna sağlık...
|
|
kayısı | | Tarih: 23.05.2006, 23:58 Mesaj konusu: | |
| Super bir laboratuvar power supplay cok tesekkurler.
|
|
yabani | | Tarih: 07.08.2006, 01:54 Mesaj konusu: | |
| bu devreyi yaptım, bulamadığım tek parça darlington transistör oldu, onun yerine başka bir transistör kullandım.(darlington olmayan. trafo-devre ve köprü/kondansatör kısmı şu anda masamda yatıyor) önce 470ohmluk 1/2 watt direnç yanmaya başladı, bunu daha yüksek wattlı bir dirençle değiştirdim. sonrasında devre 1.8 ila 7 volt arasında ayar yapıyordu ve trimpotlarla oynamak bunu değiştirmiyordu. bulamadığım darlington yerine kullandığım transistör sürülemiyordu, bende bunu başka bir transistörle darlington hale dönüştürdüm ve tekrar denedim. yine bir değişiklik yoktu. bu sefer entegrede kusur olabileceğini düşündüm ve entegreyi değiştirdim. votajı verdiğim anda entegre havai fişek gösterisine dönüştü (ilk defa bu kadar güzel yanan entegre gördüm :D )
belki biraz uğraşsam bu devre çalışır hale gelebilir ama açıkçası bana güven vermedi, kendime volt-amper ayarlı bir adaptör yapmayı düşünüyorum ama amper ayarı o kadarda önemli değil, devre ne kadar çekecekse çeksin amperini :D amper ayarı bana sadece akü şarj ederken yarayabilir.
bu devreyi iyileştirmeye uğraşmayacağım, hazır elimde camış boy geyik boynuzu soğutucu ile yüksek wattlı trafo varken bozulmayacak tipte bir güç kaynağı yapmayı düşünüyorum.
masadaki ceset:
|
|
DT832 | | Tarih: 12.02.2008, 22:52 Mesaj konusu: | |
| çalışmlarının devamını bekleriz her zaman tşk
|
|
|
|