 | Elektrotekno.com Elektronik ve Teknoloji Merkezi
| | Yazar | Mesaj | cihan_eren | | Tarih: 25.04.2008, 00:29 Mesaj konusu: Özel amaçlı floresan lambaları hakkında acil yardım ? | |
| özel amaçlı floresan lambaları hakkında kaynağa ihtiyacım var biligisi olan yardım edebilecek arkadaş varsa çok sevinirim. özel amaçlıdan kasıt ışığın farklı dalga boylarını ön plana çıkaran lambalar.
kasap reyonlarında kırmızı rengi balık reyonlarında kırmızı rengi ön plana çıkaran floresan lambaları hakkında.
yardımcı olursanız çok sevinirim
|
|
|
|
maresal | | Tarih: 25.04.2008, 01:57 Mesaj konusu: | |
| Büyük pet shoplarda bu lambaları ve haklarında ayrıntılı bilgiyi bulabilirsin. Bildiğim kadarıyla aktarayım.Mantığı aslında basit, cam tüpün boya kısmına isteğe göre hazırlanmış boya maddesini sürüyolar.Cam tüpün içindeki cıva buharı atomlarından çıkan elektronlarda bu boyaya çarpınca istenilen dalga boylarında ışık yayıyor.
Beyaz ışık aslında birçok dalgaboyundaki ışığın karışımıdır.Bu lambalarda bu karışıma ön plana çıkması istenen dalgaboyları daha yoğun olarak katılıyor. Bildiğin gibi cisimlerin yansıttığı ışık gözümüze ulaştığında onları görürüz.Bu yüzdende cisimler o ışık rengini daha fazla yansıttığı için onlar daha canlı, daha kırmızı-yeşil-mavi vs. görüyoruz.
|
|
|
|