Elektronik ve Teknoloji Merkezi Elektrotekno.com
Elektronik ve Teknoloji Merkezi




Click here to go to the original topic

Elektrotekno.com Ana Sayfa Temel Elektrik, Elektronik vs.
Yazar Mesaj
mavsaroglu
Tarih: 06.08.2006, 13:08 Mesaj konusu: kontaktörler ve tip testleri

kontaktörler ve tip testleri

----------

KONTAKTÖRLER VE TİP TESTLERİ

Aşırı yük işletme şartları dahil,normal devre şartlarında akımları kapamaya,taşımaya ve kesmeye yetenekli uzaktan kumanda edilebilen anahtarlama düzenekleridir.Kullanım yerleri çok çeşitlidir;elektrik motarlarına yol verilmesinde , kompanzasyon , ısıtma cihazlarının devreye girip çıkması gibi neredeyse bütün devrelerde ve sistemlerde kullanılırlar.
Çalışma ve kullanma tarzı bakımından kontaktörü diğer anahtar türlerinden ayıran en önemli özeliği devreyi daha sık açıp kapamaya ve aynı zamanda uzaktan kumandaya elverişli olmalarıdır.
Kontaktörleri uluslararası IEC 60947-4-1 standartlarına göre üretilirler ve test edilirler.Kontaktörler tek başlarına devre koruma elemanı olarak kullanılamazlar ancak bir Termik rölelerle birlikte kullanıldıklarında devreleri aşırı yük akımlarına karşı korurlar.

MALZEME YAPISI

• 1. Alt gövde
• 2. Üst gövde
• 3. Üst kapaklar
• 4. Giriş ve çıkış terminal koruyucuları
• 5. Hareketli kontak bloğu
• 6. Alt gövde silisli saçları
• 7. Üst gövde silisli saçları
• 8. Çektirme bobini
• 9. Açma yayı
• 10. Sabit kontak baraları
• 11. Sabit kontak bağlantı klemensleri
• 12. Hareketli kontak baraları
• 13. Hareketli kontak yayları
-----------------------------------------------------

Elektrotekno.com Ana Sayfa Temel Elektrik, Elektronik vs.
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

kontaktörler ve tip testleri

Gizlilik Politikası

PLC programming