Elektrotekno.com Ana Sayfa || Tezler, Makaleler vb.


Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an E-kütüphane (Elektrik, elektronik ve haberleşme konularında) kategorisi içerisindeki Tezler, Makaleler vb. forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "kumanda elemanlarının tanıtımı" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!

PS/2 protokolü ile bilgisayar faresi kontrolü

Kayıt: 11 Mar 2006
Mesajlar: 10
Konum: ist
Offline
canELK
Tarih: 31 05 2008 22:36

Bildiğimiz PS2 portu ile bir farenin nasıl çalışacağı hakkında bilgileri topladığım tamamen türkçe olan döküman ektedir.

"PS/2 protokolü data ve clock olmak üzere iki hattan haberleşir. Bu haberleşme seri ve senkron bir haberleşme olup çift yönlüdür. İki hattı da hem cihaz hem de kontrolör sürebilir. Burada bahsedilen cihaz fare, kontrolör de bilgisayar olarak düşünülebilir.
PS/2 fare protokolünde; fare yerinin değişme miktarı, sağ, sol ve orta buton değişikliklerini kontrolöre gönderir. Kontrolör de fareye çözünürlük, fareyi pasif yapma, reset atma gibi komutlar gönderebilir. Standart PS/2 faresi: X(sağ/sol), Y(aşağı/yukarı), sol, sağ ve orta buton değişikliklerini belirli frekanslarda kontrol eder ve gerektiğinde bu bilgileri kontrolöre gönderir. Standart farede hareketin 2 boyutlu düzlemde değişmesini 9bitlik 2’ye tümleyen bir sayıcıyla değişimin miktarı belirlenebilir. "

3 Kullanıcı bu konu için Electric_Blue arkadaşımıza teşekkür ettiler




PS/2 protokolü ile bilgisayar faresi kontrolü


Benzer Konular

- Bilgisayar Mühendisliği staj raporu (ingilizce)

- Ters Sarkacın Tasarımı ve Kontrolü üzerine 5 adet Y.L. tezi
- akıllı ev aletlerinin mikrodenetleyiciler ile kontrolü - megep
- bilgisayar ekranına görüntü gelmiyor!!!
- Bilgisayar Programcılığı Staj Defteri
- 350 YTL'ye dizüstü bilgisayar
- İnternet Üzerinden Pozisyon Kontrolü (Bitirme Projesi) Mustafa Kaan Tamgüney
- c# ile paralel port kontrolü
- encoderla dc motor hız kontrolü

- bilgisayar mühendisligi yazılım staj raporu

- destek elektronik hastaneleri san. tic. a.ş bilgisayar programcılıgı staj



Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Sitemizde paylaşılan tüm dokümanlar (Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru cevaplar, projeler) paylaşımcıların bireysel çalışmaları olup telif hakları kendilerine aittir ya da açık bir şekilde kamusal alana yerleştirilmiş dokümanların birer kopyalarıdır. Kişilerin bireysel çalışmalarını sitemizde yüklemesinde, sitemizde paylaşıma teşvik eden puanlama sisteminin de etkisi büyüktür. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz dokümanlar için iletişim bölümünden yöneticilere bildirmeniz durumunda derhal silineceklerdir.
Powered by phpBB | Translated by phpBB Türkiye | Ads by Google Adsense | Design by Crazy Bat based
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71