resim ekleyermediğim için projenin resmini upload ettim.aşağıdaki ten alabilirsiniz proje şeklini...
http://rapidshare.com/files/14577010/sulama.jpg.html
İÇİNDEKİLER
Bölüm-1 Sayfa no
1.1.Sistemin tanıtılması ........................................................................ 3
1.2.Sistemin çalışması ........................................................................ 3
Bölüm-2
2.1.Malzeme listesi ........................................................................ 4
Bölüm-3
3.1.Devrenin açık şeması ........................................................................ 5
Bölüm-4
4.1.Baskı devre ........................................................................ 6
Bölüm-5
5.1.Sistem yazılımı ........................................................................ 7-28
BÖLÜM-1
1.1.SİSTEMİN TANITILMASI
Devremizin amacı daha önceden ayarlanmış saat dilimleri arasında bir motoru otomatik olarak çalıştırıp, durdurmaktır. Bunun için bir günün 24 saatini 10'ar dakikalık dilimlere böldük. 144 adet 10 dakikalık dilim de kullanıcı istediği saat aralıklarında sulama yaptırabilmektedir.
1.2.SİSTEMİN ÇALIŞTIRILMASI
Devreye güç verildiği zaman LCD ekranda saat ve program satırları gözükür. Klavyede belirtilen tuşlarla önce saat ayarı yapılır. Sonrasında programlamaya geçilerek sistemin hangi zaman dilimlerinde çalışıp çalışmayacağı ayarlanır. Programlama yapıldıktan sonra sistem çalışmaya hazır duruma gelmiş olur.
Örneğin: sistem saat 00:00 ile 00:10 arasında bir sulama yapsın ve 14:00 ile 14:10 arasında tekrar sulama yapsın. Şimdi sistemi bu verdiğimiz bilgiler doğrultusunda programlayalım;
Klavye üzerindeki program tuşuna basınız(saatin güncellemesini yaptığınızdan emin olun). Daha sonra LCD ekranda program satırı aktif olur. Klavyeden shift tuşu ile program saatini 00:00’a ayarlayınız ve * tuşuna basarak ilk sulama saatini belirtmiş oluruz. Sonra ikinci sulamayı ayarlamak için tekrar shift tuşu ile program saatini 14:00’a ayarlayın. Sulamanın yapılması için * tuşuna basınız. Daha sonra ENTER tuşuna basarak programı onaylayın. Artık sistemimiz ayarlanan saatlerde çalıştırılmak üzere programlanmıştır. Şu anda sistemimiz sadece günün 00:00 ile 14:00 saatlerinde sulamaya başlar ve 10 dakika devam eder.
Not:Sadece sulamanın yapılacağı zaman dilimlerinde * tuşuna basılacağını unutmayınız.diğer zaman dilimlerinde * tuşuna basılmayacaktır.