Elektrotekno.com Ana Sayfa || Tezler, Makaleler vb.


Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an E-kütüphane (Elektrik, elektronik ve haberleşme konularında) kategorisi içerisindeki Tezler, Makaleler vb. forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "Kojenerasyon Sunum(TEDAŞ)" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!

16F877 ile step motor kontrolü rs232 hyper terminal haberleşmesi

Kayıt: 04 Şub 2007
Mesajlar: 12
Konum: k.maraş
Offline
erolokumus
Tarih: 03 03 2007 00:35

c kodları kullanarak step motor rs232 ile haberleşmesi step motor kontrolü

-----------
KONU: Step motor kontrolü

Uygulamayı yapabilmek için ilk önce step motorlar araştırıldı ve çalışma mantığı kavranıldı. Deha sonra sürücü devresi araştırıldı. Bu kısımları yaptıktan sonra pic programlama kısmına geçildi. Yapılan aşamalar ilk önce step motor kontrolü yapıldı. Devir sayısı ayarlandı. Daha sonra devir hızı ayarlamsı yapıldı. Daha sonra hyper terminalle bağlantı kurulması sağlandı. Hyper terminalde menu oluşturup kullanıcı talimatı istenildi.daha sonra bu step motoru bir makine sitemi gibi düşündüm. Bunun bir kullanıcısı olduğunu varsaydım. Böylece şifre koydum ki şifreyi bilmeyen kişiler kullanamasın diye daha sonra sistemde girilip şifrenin açık bırakılması durumun yanlış komut girilmesi durumunda geçersiz giriş yazılması ve tekrar şifre istenilmesi kısmını düşündüm. Bu kısımları düşünürken aşama aşama pici programlayarak gitmemde büyük fayda oldu.
Yazılım kısmı (başlangıç kısımları):
#include <16f877.h>
#include <string.h>



16F877 ile step motor kontrolü rs232 hyper terminal haberleşmesi


Benzer Konular

- Asenkron motor faz akımları dengesiz - fikirleriniz

- PLC ile MOTOR kotrolü nasıl yapılır
- pıc 16f877 ile lcd göstergeli şifreli kilit
- Ters Sarkacın Tasarımı ve Kontrolü üzerine 5 adet Y.L. tezi
- Motor Design and Power Electronics
- Sürekli Mıknatıslı Senkron Motor arıyorum!!!
- akıllı ev aletlerinin mikrodenetleyiciler ile kontrolü - megep
- İnternet Üzerinden Pozisyon Kontrolü (Bitirme Projesi) Mustafa Kaan Tamgüney
- Asenkron motor sorusu

- c# ile paralel port kontrolü

- encoderla dc motor hız kontrolü



Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Sitemizde paylaşılan tüm dokümanlar (Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru cevaplar, projeler) paylaşımcıların bireysel çalışmaları olup telif hakları kendilerine aittir ya da açık bir şekilde kamusal alana yerleştirilmiş dokümanların birer kopyalarıdır. Kişilerin bireysel çalışmalarını sitemizde yüklemesinde, sitemizde paylaşıma teşvik eden puanlama sisteminin de etkisi büyüktür. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz dokümanlar için iletişim bölümünden yöneticilere bildirmeniz durumunda derhal silineceklerdir.
Powered by phpBB | Translated by phpBB Türkiye | Ads by Google Adsense | Design by Crazy Bat based
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71