Elektrotekno.com Ana Sayfa || Güç devreleri (Power circuits)


tek fazlı inverter projesi

Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Tamamlanmış Elektronik Devreler, Projeler kategorisi içerisindeki Güç devreleri (Power circuits) forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "profesyonel akü ve pil doldurucu (elv journal dergisinden )" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
Kayıt: 29 Ekm 2007
Mesajlar: 8

Offline
emrekaya85
Tarih: 30 10 2007 13:07

DEVRENİN ÇALIŞMASI

Devre temel prensip olarak transormatöre farklı zamanda 2 ayrı yönden beslemektir. Bu prensibi sağlayan 2 adet güç MOSFET’i vardır. Orta uçtan bağlanan 12V değeri MOSFET’lerin iletimi ile devreyi tamamlar ve çıkış verir. MOSFET’leri ise kontrol eden bir PWM entegresi vardır. Böylelikle transformatör farklı zamanlarda beslenmektedir. Transformatöre yön bakımından farklı şekillerde bağlanılması alternansı oluşturmaktadır. Bu kare dalga bir çıkıştır. Transformatörün yapısında bulunan bobin özelliği ile akım geciktirilerek sinüs işaretine benzetilmeye çalışılır. Transformatörün çıkışında bulunan RC devresi ile de bu sinyal filtrelenip düzeltilmektedir.

Devrenin geri besleme kısmı ise çıkıştan örnekleme alınarak PWM entegresinin SENSE ucuna uygulanmasıyla alakalıdır. Çıkıştan alınan sinyal doğrultulup süzülerek entegrenin girişine uygulanır. Böylelikle çıkış geriliminin genliği ayarlanır.

Entegrenin 6 nolu bacağına bağlanan RV1 trimpotu ile devrenin frekansı 50 Hz’e ayarlanır. RV2 trimpotu ile de çıkış gerilimi 220 V efektif değere ayarlanır. Bu değerlerde MOSFET’lerden 2 A’lik akım çekilebilir. Bu akım daha sonra soğutucuların da yardımı ile max. 15A bulabilir.

Koruma, devrenin beslemesi olan 12 besleme kaynağına seri 16A’lik bir sigorta bağlanmasıyla sağlanır.

2 Kullanıcı bu konu için bayhakan arkadaşımıza teşekkür ettiler




tek fazlı inverter projesi


Benzer Konular

- 2850 kva o.g projesi

- Komple 3 katlı bir evin projesi(aydınlatma hesabı,klon şeması,gerilim düşümü hsb
- 1 Kat elektrik tesisat projesi
- DENENMİŞ havada yazı yazma projesi
- 8051 robot projesi yardım!!
- Fabrika O.g dağıtım projesi
- EEG (Elektroensefalogram) projesi lazımmm...
- dc 12v-ac 220v full inverter
- Yılın projesi

- Analog Haberleşme projesi yardım!

- Direk Tipi Trafo Örnek Güç Projesi

Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Sitemizde paylaşılan tüm dokümanlar (Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru cevaplar, projeler) paylaşımcıların bireysel çalışmaları olup telif hakları kendilerine aittir ya da açık bir şekilde kamusal alana yerleştirilmiş dokümanların birer kopyalarıdır. Kişilerin bireysel çalışmalarını sitemizde yüklemesinde, sitemizde paylaşıma teşvik eden puanlama sisteminin de etkisi büyüktür. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz dokümanlar varsa iletişim bölümünden yöneticilere bildirmeniz durumunda derhal silineceklerdir.
Powered by phpBB | Translated by phpBB Türkiye | Ads by Google Adsense | Design by Crazy Bat based
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72