Elektrotekno.com Ana Sayfa || Analog devreler, projeler


kare dalgadan sinüse dönüştürücü

Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Tamamlanmış Elektronik Devreler, Projeler kategorisi içerisindeki Analog devreler, projeler forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "park sensörü devresi" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
Kayıt: 01 May 2006
Mesajlar: 473
Konum: istanbul
Offline
timpati
Tarih: 13 11 2008 04:30

aşağıdaki devre gerçek sinüs işareti elde etmek isteyenlerin işine yarayacaktır. girişe vereceğiniz kare dalgayı çok küçük bir bozulmayla sinüse dönüştürebilirsiniz. devre malzemeleri kolayca bulunabilecek cinstendir.

devre, motor sürme, dc-dc konvertör yapma ve özellikle inverter uygulamalarında basit devrelerin ideal olmayan kare dalgayla çalıştıklarında alamadıkları verimi artırmak için idealdir.

şema çıkışında görülen 125kHz örnek bir frekanstır, isteğinize göre girişe vereceğiniz frekansı (belli sınırlar içinde) çıkışta alabilirsiniz. gerekli değişiklik sadece RC filtre elemanlarının değerleriyle oynamaktan ibarettir.
tasarım Dave Johnson'a aittir.

kare dalgadan sinüse dönüştürücü

1 Kullanıcı bu konu için alienali arkadaşımıza teşekkür ettiler




kare dalgadan sinüse dönüştürücü


Benzer Konular

- kare dalgadan sinüse dönüştürücü

- pdf to dwg dönüştürücü program
- Kare Led
- Birim Dönüştürücü
- transistörlü yükselteçlerin kare dalga ile frekans analizi
- Fibridge - Çoklu Servisi Fibere Dönüştürücü
- Analog / dijital dönüştürücü ile bilgisayarın osilaskop gibi
- yardım rj45 i rs232 ye çeviren kablo yada dönüştürücü devre
- bir kare dalganın 1 sn de kaç defa pozitif alternansa geçtiği

- pic16f84 ile hazırlanmış binary ,hexadecimal ,decimal dönüştürücü

- dc dc dönüştürücü

Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Sitemizde paylaşılan tüm dokümanlar (Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru cevaplar, projeler) paylaşımcıların bireysel çalışmaları olup telif hakları kendilerine aittir ya da açık bir şekilde kamusal alana yerleştirilmiş dokümanların birer kopyalarıdır. Kişilerin bireysel çalışmalarını sitemizde yüklemesinde, sitemizde paylaşıma teşvik eden puanlama sisteminin de etkisi büyüktür. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz dokümanlar varsa iletişim bölümünden yöneticilere bildirmeniz durumunda derhal silineceklerdir.
Powered by phpBB | Translated by phpBB Türkiye | Ads by Google Adsense | Design by Crazy Bat based
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72