Elektrotekno.com Ana Sayfa || Tezler, Makaleler vb. || İstekleriniz


Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an E-kütüphane (Elektrik, elektronik ve haberleşme konularında) kategorisi içerisindeki İstekleriniz forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "Anahtarlamalı Mod Güç Kaynakları İle İlgili Döküman" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!

Özel amaçlı floresan lambaları hakkında acil yardım ?

Kayıt: 04 Mar 2007
Mesajlar: 27

Offline
cihan_eren
Tarih: 25 04 2008 00:29

özel amaçlı floresan lambaları hakkında kaynağa ihtiyacım var biligisi olan yardım edebilecek arkadaş varsa çok sevinirim. özel amaçlıdan kasıt ışığın farklı dalga boylarını ön plana çıkaran lambalar.
kasap reyonlarında kırmızı rengi balık reyonlarında kırmızı rengi ön plana çıkaran floresan lambaları hakkında.
yardımcı olursanız çok sevinirim
Kayıt: 29 Mar 2008
Mesajlar: 87

Offline
maresal
Tarih: 25 04 2008 01:57

Büyük pet shoplarda bu lambaları ve haklarında ayrıntılı bilgiyi bulabilirsin. Bildiğim kadarıyla aktarayım.Mantığı aslında basit, cam tüpün boya kısmına isteğe göre hazırlanmış boya maddesini sürüyolar.Cam tüpün içindeki cıva buharı atomlarından çıkan elektronlarda bu boyaya çarpınca istenilen dalga boylarında ışık yayıyor.
Beyaz ışık aslında birçok dalgaboyundaki ışığın karışımıdır.Bu lambalarda bu karışıma ön plana çıkması istenen dalgaboyları daha yoğun olarak katılıyor. Bildiğin gibi cisimlerin yansıttığı ışık gözümüze ulaştığında onları görürüz.Bu yüzdende cisimler o ışık rengini daha fazla yansıttığı için onlar daha canlı, daha kırmızı-yeşil-mavi vs. görüyoruz.
Başa dön



Özel amaçlı floresan lambaları hakkında acil yardım ?


Benzer Konular

- c# ile yazılmış sürücü kursu otomasyon programı -yardım

- 877 programlama hatası yardım
- pascal açılımındaki katsayıları verecek bir kod - yardım
- Ring sinyali ile Röle kontrol - yardım
- iki ayrı trafo merkezinden gelen iki hat - yardım
- ses ile digital saat alarımının kontrolü - yardım
- protesus-İSİS programında gerçek paralel port uygulaması - yardım
- Arkadaşlar Baskı devre Plaket yaptırabileceğim yerler Hakkında Yardım?
- bilgisayar açılış yardım

- Pi yayınları kitabı cevap anahtarı yardım talebi

- CCS de grafik ekrana BMP resim yüklemek - yardım


Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Sitemizde paylaşılan tüm dokümanlar (Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru cevaplar, projeler) paylaşımcıların bireysel çalışmaları olup telif hakları kendilerine aittir ya da açık bir şekilde kamusal alana yerleştirilmiş dokümanların birer kopyalarıdır. Kişilerin bireysel çalışmalarını sitemizde yüklemesinde, sitemizde paylaşıma teşvik eden puanlama sisteminin de etkisi büyüktür. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz dokümanlar varsa iletişim bölümünden yöneticilere bildirmeniz durumunda derhal silineceklerdir.
Powered by phpBB | Translated by phpBB Türkiye | Ads by Google Adsense | Design by Crazy Bat based
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71