Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Tamamlanmış Elektronik Devreler, Projeler kategorisi içerisindeki Devre ve proje istekleriniz forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "Xenon Far ve Telsiz ???" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
Herkese merhaba;
Taşınabilir üzerinde displayi ve pici olan bir devre üzerinde çalısıyorum. Picim 24 serisi ve bu taşınabilir devremin bir pille beslenmesi gerekiyor. 3,3 ve 3 volt arası gerilim ihtiyacım ve 400ma kadar max akım ihtiyacım var. Mümkün oldugunca az ve küçük komponentle sağlıklı bir pil şarj devresine ihitiyacım var. Pili çıkartmadan devre üzerinde şarj edebilmeliyim.
Yardımcı olan herkese teşekkürler.
ni-mh
madem yeni başlanacak Ni-MH pil şarj etsin.
Dostum benimde aynı devreye aynı akım çeken bir devreye ihtiyacım var.
sen demi ışıldak yapacaksın?
Başa dön
şarj
3.3voltu neyle elde etmeyi düşünüyorsun, 3 adet pille mi, harici 9V blok pille mi, arabanın çakmak çıkışı gibi bir 12V kaynakla mı yoksa 220Vac'den mi?
Başa dön
Re: şarj
timpati yazmış
3.3voltu neyle elde etmeyi düşünüyorsun, 3 adet pille mi, harici 9V blok pille mi, arabanın çakmak çıkışı gibi bir 12V kaynakla mı yoksa 220Vac'den mi?
Arkadaş taşınabilir bir sistem yapmış ve devresini pil ile beslemesi gerekiyormuş. Bu durumda besleme pil ile olacak. Nasıl şarj edeceği ise kendine kalmış, ancak büyük ihtimalle standart bir şarj devresi istiyor.(220V) 3.3 Voltu nasıl elde edeceğine gelince bence arkadaş led sürecek bir ışıldak yapmak istiyor.

bunu devre içinde çözeceğinden çeşitli yollarla yapabilir. Örnek resimde görüldüğü gibi ara voltajlara çeşitli yollar ile ulaşabilir. bunun tersi yapılabilir mi? pekala yapılabilir
Başa dön
78xx'lerle şarj
78 serisi sabit gerilim regülatörleriyle ayarlı kaynak yapmak pek elverişli değil. verilen şemaya bakarsak birincisi, her aradığınız değerde zener bulamazsınız; ikincisi, referans akımı yüzünden çekilen akım değerine bağlı olarak çıkış akımı (ve aslında gerilimi) değişkenlik gösterir. şemadakine benzer şarj devreleri için (ayarlı gerilim regülatörüyle) yine en pratiği LM317 kullanmaktır veya L200 de iyi iş görür. en ideali ise ortaya çıkabilecek tüm sorunları zaten çözümlemiş özel şarj entegreleri var (UC3905, U2400, U208 gibi) fakat bunların bulunmaları veya temini biraz zordur (özellikle maxim'in entegrelerini).
Başa dön
78 ile şarj değil
resimdeki devre mevcut çıkış geriliminden ara voltajlar elde etmek için bir tavsiyeydi. bununla herhangi birşeyin şarjı söz konusu değil. yanlış anlaşılma olmasın.
Başa dön
Bu konuyu hallettim. İstedigim devre basit bir iş için değildi. Staj kapsamında taşınabilir bir medya oynatıcı yapıyorduk ve onun için lithium pil kullanarak bu işi hallettik. Teşekkürler.
Başa dön
Şarj devresi
Benzer Konular
- 74283 entegresi ile 4 bitlik toplama-çıkarma devresi
- 16f84 ile yapılmış saat devresi
- güneş enerjisinden akü şarj
- Akıllı Şarj Sistemi
- Pil Şarj Cihazı Bozuldu
- PIC16F877 ve LM35 ile Fan Kontrol Devresi
- flip flop devresi yardım
- PIC16F877 ve 3 Adet Step Motor ile Vinç Devresi
- tda 1562q 2x70w anfi devresi
- 16f877 ile yapılmış 4 adet 5x7 kayan yazı devresi
- tda1562q 12v 70w anfi devresi
Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Sitemizde paylaşılan tüm dokümanlar (Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru cevaplar, projeler) paylaşımcıların bireysel çalışmaları olup telif hakları kendilerine aittir ya da açık bir şekilde kamusal alana yerleştirilmiş dokümanların birer kopyalarıdır. Kişilerin bireysel çalışmalarını sitemizde yüklemesinde, sitemizde paylaşıma teşvik eden
puanlama sisteminin de etkisi büyüktür. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz dokümanlar varsa iletişim bölümünden yöneticilere bildirmeniz durumunda derhal silineceklerdir.