Elektrotekno.com Ana Sayfa || Temel Elektrik, Elektronik vs.


telefonun ortaya çıkışı

Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an E-kütüphane (Elektrik, elektronik ve haberleşme konularında) kategorisi içerisindeki Temel Elektrik, Elektronik vs. forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "telefonun ortaya çıkışı" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
Kayıt: 18 Tem 2006
Mesajlar: 11

Offline
hy1071
Tarih: 18 07 2006 21:48

telefonun ortaya çıkışı,temel mantığı,tarihçesi, ülkemizde ilk telefon, hatlar ile ilgili bilgi

-----------------
TELEFONUN ORTAYA ÇIKIŞI



Telefon (eski tip)
Telefon:Birbirinden uzak yerlerde bulunan kişiler ve sistemler arasında bilgi alışverişini sağlayan elektrikli ses alıp verme cihazı. Telefonun çalışmasında ana prensip ağızdan çıkan ses dalgalarının önce elektrik sinyallerine çevrilmesi, bu sinyallerin muhtelif gönderme metotlarıyla uzağa iletilmesinden sonra, bu defa elektrik sinyallerinin tekrar kulakla duyulabilecek ses dalgalarına çevrilmesidir. Telefon ilk olarak 1876 senesinde Graham Bell tarafından yapılmıştır. Önce şehirlerde kurulan telefon şebekeleri daha sonra şehirlerarası, milletlerarası sistemler haline dönüşmüş ve uydular aracılığıyla dünyanın her köşesinin birbiriyle muhaberesi sağlanmıştır.
Konu başlıkları
• 1 Tarihçe
• 2 Türkiye'de ilk telefon
• 3 Teknik
• 4 Telefon teknolojisinde son gelişmeler ve GSM



telefonun ortaya çıkışı


Benzer Konular

- Çıkışı sinus olan inverter devresı olan varsa ekleyebılır mı

- paralel port kontrollü 8 çıkışı devre
- Telefonun şarj olmasını bekleme derdine son...
- paralel porttan veri çıkışı
- megep - gsm telefonun ekipman kontrolü - 2007
- Yurtdışı internet çıkışı 140 Gbps oluyor
- Samsung telefonlar için fabrika çıkışı telefon kodu nedir?
- Eski Internet Explorer açığı IE 7'de tekrar ortaya çıktı
- Gitara vb. müzik aletlerine MIC cihazı(ses çıkışı için)

- Telefonun kamerasını webcam yapmak


Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Sitemizde paylaşılan tüm dokümanlar (Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru cevaplar, projeler) paylaşımcıların bireysel çalışmaları olup telif hakları kendilerine aittir ya da açık bir şekilde kamusal alana yerleştirilmiş dokümanların birer kopyalarıdır. Kişilerin bireysel çalışmalarını sitemizde yüklemesinde, sitemizde paylaşıma teşvik eden puanlama sisteminin de etkisi büyüktür. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz dokümanlar varsa iletişim bölümünden yöneticilere bildirmeniz durumunda derhal silineceklerdir.
Powered by phpBB | Translated by phpBB Türkiye | Ads by Google Adsense | Design by Crazy Bat based
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72