Elektrotekno.com Ana Sayfa || Tezler, Makaleler vb.


Şu an E-kütüphane (Elektrik, elektronik ve haberleşme konularında) kategorisi içerisindeki Tezler, Makaleler vb. forumunda bulunuyorsunuz. Bu sayfada üyelerimizin "fiberoıptik kablolar" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.

fiberoıptik kablolar

Kayıt: 30 Ağu 2006
Mesajlar: 18

Offline
alee35
Tarih: 13 10 2006 14:51

Fiber Optik
İnsanlar için iletişim, var olmasıyla başlayan, beslenme kadar önemli ve hayati bir ihtiyaçtır. İletişim yakın mesafede önce işaretleşme ile sonra da sözcükler ile yani ses iletişimiyle başladı. Uzak mesafelerde ise iletişim ihtiyacı ateş, duman, güvercin ve klasik posta hizmetiyle sağlandı.
Nitekim Elektronik Haberleşmenin hayatımıza girmesi büyük bir devrim oldu. Ve insanların hayatini çok kolaylaştırdı. Telefon santralleri, Telsiz haberleşmesi, Radyo-Televizyonlar, Görüntülü Telefonlar ve ilk bilgisayarlar ile birlikte İnternet iletişimi, E-Posta ve Bilgisayarların iletişimi yani NETWORK.!
Ama artık Elektronik Haberleşme de bizlere yetmiyor. Elektronik Haberleşme temelde Elektronların yer değiştirmesiyle gerçekleştirilir. Dolaysıyla Elektronun hızı, kullandığımız iletkenin (bakir vb.) türü, yapısı ve boyutları vb. etkenler iletişim hızımızı etkiliyor.
Evrendeki bildiğimiz en hızlı varlık ışıktır. Araştırmalar neticesinde; ses ve elektrikten sonra Işık da iletişim alanında bize hizmet etmeye başladı. Dolayısıyla yaklaşık saniyedeki 300.000 km'lik hızıyla ışık, bizlere çok avantajlar sağladı. Işık iletişimi Fiber Optik adini verdiğimiz Cam Kor'lu Kablolar üzerinden yapılır. Bu kablolar özünde cam olması nedeniyle isçilik problemini de beraberinde getirdi. Bu demek oluyor ki; Fiber Optik isçiliğ


fiberoıptik kablolar


Benzer Konular

- fiber optik kablolar - sunum

- kablolar da yaşlanma ve ömür - sunum
- alpek kablolar proje kitabı
- Fiber Optik Kablolar ve Endüstrideki Uygulama A...
- kablolar (misem kapsamında verilen )
- kablolar
- YVV(NYY) TS 212 kablolar teknik özellikleri
- FIBER OPTIK KABLOLAR (optik iletime giriş) 43 s...
- tesisat,kablolar ve iletkenlerin boyutlandırılması
- Kablolar...

- sıcağa dayanıklı kablolar

- kablolar ve çeşitleri
- Alçak gerilimde kullanılan kauçuk esaslı kablolar
- Fiber optik kablolar

Etiketler: fiberoıptik kablolar

Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Sitemizde paylaşılan tüm dokümanlar (Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru cevaplar, projeler) paylaşımcıların bireysel çalışmaları olup telif hakları kendilerine aittir ya da açık bir şekilde kamusal alana yerleştirilmiş dokümanların birer kopyalarıdır. Kişilerin bireysel çalışmalarını sitemizde yüklemesinde, sitemizde paylaşıma teşvik eden puanlama sisteminin de etkisi büyüktür. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz dokümanlar için iletişim bölümünden yöneticilere bildirmeniz durumunda derhal silineceklerdir.
Türkçe çeviri: phpBB Türkiye | Powered by phpBB and Design by Crazy Bat based
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68