Elektrotekno.com Ana Sayfa || Staj defterleri, Deney Raporları, Ders Notları || Ders notları


Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an E-kütüphane (Elektrik, elektronik ve haberleşme konularında) kategorisi içerisindeki Ders notları forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "itü - lojik devrelere giriş" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!

itü - lojik devrelere giriş

Kayıt: 25 Ksm 2007
Mesajlar: 18

Offline
bulutadam41
Tarih: 15 02 2008 03:28

Boolean matematiği genel olarak içeriğindeki kurallar sayesinde elektronik devrelerin kurulmadan çalışabilirliğinin test edilmesinde kullanılmaktadır.
Boolean matematiğinde temelde 3 işlem bulunmaktadır. Diğer işlemler bu işlemlerin birlikte kullanılmasından elde edilmektedir. Bu üç işlem NOT(DEĞİL), AND(VE), OR(VEYA) işlemleridir. Bunların birleşiminden ise NOR(VEYA DEĞİL), NAND(VE DEĞİL), EX-OR(XOR), EX-NOR(XNOR) gibi işlemler elde edilebilmektedir.

Boolean matematiğinde yalnızca 0 ve 1 değerleri kullanılmaktadır. 74xx serisi lojik kapılı devrelerde 0-0.8V arası gerilimler “0” olarak; 2-5V arası gerilimler “1” olarak işlem görmektedir.

Lojik devrelerde ifade edilen bu “0” ve “1”lerin neleri ifade ettikleride önemlidir. “0”lar devrelerde yanlış, açık, alçak, hayır ifadelerine denktir. “1”ler ise doğru, kapalı yüksek, evet.

Boolean matematiği ile ilgili temel tanımlar

1. NOT (değil, invert) işlemi
Lojik değerlerin tersinin oluşmasını sağlayan işlemdir. A’nın tersi “Ā” olarak gösterilir. Ā harfi A’nın barı diye okunur. Tümleyen kavramı da NOT işleminin adlandırılmasında kullanılır



itü - lojik devrelere giriş


Benzer Konular

- bazı emu girişli olan uyduların giriş kodları!!

- Lojik nedir?
- Tıp elektroniğine giriş ders notları
- algoritma ve programlamaya giriş
- Erciyes üni. - Lojik Devrelere Giriş Vize Soruları 2004-2005
- Erciyes üni. - Lojik Devrelere Giriş Vize Soruları 2003-2004
- MATLAB İle Programlamaya Giriş
- GSMe Giriş Staj Notları
- bilgisayar teknolojisine giriş

- itü - mikrodenetleyicilere giriş ders notları

- lojik kapılarla bcd kodlayıcı tasarımı


Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Sitemizde paylaşılan tüm dokümanlar (Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru cevaplar, projeler) paylaşımcıların bireysel çalışmaları olup telif hakları kendilerine aittir ya da açık bir şekilde kamusal alana yerleştirilmiş dokümanların birer kopyalarıdır. Kişilerin bireysel çalışmalarını sitemizde yüklemesinde, sitemizde paylaşıma teşvik eden puanlama sisteminin de etkisi büyüktür. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz dokümanlar varsa iletişim bölümünden yöneticilere bildirmeniz durumunda derhal silineceklerdir.
Powered by phpBB | Translated by phpBB Türkiye | Ads by Google Adsense | Design by Crazy Bat based
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71