Elektrotekno.com Ana Sayfa || Pic ve diğer işlemci ve denetleyiciler ile yapılmış devreler, projeler


Grafik LCD li LM35 sensörlü Termometre

Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Tamamlanmış Elektronik Devreler, Projeler kategorisi içerisindeki Pic ve diğer işlemci ve denetleyiciler ile yapılmış devreler, projeler forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "Grafik LCD li LM35 sensörlü Termometre" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
Kayıt: 12 Nis 2008
Mesajlar: 630
Konum: İzmir
Offline
esb72
Tarih: 18 04 2008 02:16

18F4520 ile Grafik LCD li termometre
Selamlar arkadaşlar,
CCS de Grafik lcd komutlarının nasıl kullanılacağını ve gerilimin analog girişten nasıl okunarak dönüştürüleceğini ,konuya yeni başlayan arkadaşların anlayacağı şekilde C kodları ile birlikte vermeye çalıştım.Devre LM35 ısı sensörünün çıkışından 18F4520 nin RA0 analog girişine bağlıdır ve 10mV/'C adımlar ile ısıyı okur.LM35 sensörü lineer çalışan bir entegredir.Yani çıkışından 20 derecede 200mV,100 derecede 1V gerilim çıkar. Diğer bir değişle Output=10mV*DERECE dir.Biz bu gerilimi alıp pic'in adc si ile içeride registerde bir değer oluştururuz bunu ekrana çizdirir yada yazdırırız.
Yazılımı CCS de yazdım.Grafik komutları için glcd.c kütüphanesini kullanmak istemiştim ancak bu kütüphane 20MHZ kristalde problem çıkarıyor. o yüzden komut aralarına bazı yerlerde beklemeler eklemek zorunda kaldım.o dosyayıda glcdx.c olarak değişik adla kaydettim.ekte bulabilirsiniz.o dosyayı PICC klasörü altındaki drivers klasörüne kopyalamanız gerekmektedir.
Kolay gelsin

Termometre çalışırken


Grafik LCD li LM35 sensörlü Termometre

55 derece üzerinde ikaz verirken

Grafik LCD li LM35 sensörlü Termometre

Devrenin Şeması

Grafik LCD li LM35 sensörlü Termometre

10 Kullanıcı bu konu için esb72 arkadaşımıza teşekkür ettiler

Kayıt: 04 Nis 2006
Mesajlar: 77
Konum: BURSA
Offline
go6o
Tarih: 18 04 2008 07:56

Eline sağlık.Ben bunu isiste actığımda grakik ekranda bişey çıkmadı. (20Mhz de)
Başa dön
Kayıt: 12 Nis 2008
Mesajlar: 630
Konum: İzmir
Offline
esb72
Tarih: 18 04 2008 08:15

merhabalar go6o,
Şemayı isis te simulasyon için çizmemiştim. devreyi board üzerinde kurup çalıştırmayı isteyen arkadaşlar olabilir diye düşünerek şemasını çizmek durumunda kaldım. devreyi board üzerine kurarsan ve hex dosyayı yüklersen kesinlikle çalışır. glcdx.c dosyasını verme nedenim eğer c dosyada değişiklik yaprak birşeyler denemek isteyen olursa bu dosyayı picc klasörü altındaki drivers klasörü içine kopyalaması gerekeceği için. normal glcd.c dosyası 20mhz de problem çıkarıyor ekran hata yapmaya başlıyor.o yüzden glcd.c dosyasında bazı modifler yapmak zoruda kaldım. ama fotolardan da anlayacağın gibi devre gerçekten çalışıyor.
kolay gelsin.
Başa dön
Kayıt: 28 Ksm 2006
Mesajlar: 271

Offline
ta2mc
Tarih: 18 04 2008 14:23

Özellikle kendiniz geliştirdiğiniz ve kaynak kodlarıyla birlikte paylaştığınız için teşekkürler.

Kod satırlarının yanlarına açıklama ekleme alışkanlığı edinmenizi öneririm. Hem (benim gibi) öğrenmek/geliştirmek/değiştirmek isteyenler için çok daha faydalı olur. Hem de nasıl alışırsanız öyle gittiği için daha karmaşık projelerle çalıştığınızda bu alışkanlık, işlerinizi kolaylaştıran bir asistan yerine geçer. Smile

Devamı dileğiyle..
Başa dön
Kayıt: 12 Nis 2008
Mesajlar: 630
Konum: İzmir
Offline
esb72
Tarih: 18 04 2008 16:21

ta2mc yazmış
Özellikle kendiniz geliştirdiğiniz ve kaynak kodlarıyla birlikte paylaştığınız için teşekkürler.

Kod satırlarının yanlarına açıklama ekleme alışkanlığı edinmenizi öneririm. Hem (benim gibi) öğrenmek/geliştirmek/değiştirmek isteyenler için çok daha faydalı olur. Hem de nasıl alışırsanız öyle gittiği için daha karmaşık projelerle çalıştığınızda bu alışkanlık, işlerinizi kolaylaştıran bir asistan yerine geçer. Smile

Devamı dileğiyle..


dostum aslında not ekleme alışkanlığım var ama siteye upload saatine bakarsan belki hak verebilirsin. Smile söz en kısa sürede ekleyip tekrar atacağım.
teşekkürler

termometre.c dosyasının komut satırlarının açıklamalı halini yükledim.kolay gelsin..
Başa dön
Kayıt: 23 Eyl 2008
Mesajlar: 154

Offline
adventurer_gazi
Tarih: 02 10 2008 20:42

kardeş devre çalışıyor galiba dimi, bu devreyi yapmayı düşünüyorum...iyi çalışmalr....güzel bir paylaşım aslında bana yeni şöyle büyük segmentli display olarak çalışan devre lazım sıcaklık ölçer...ama bu da iyi...
Başa dön
Kayıt: 26 Mar 2008
Mesajlar: 171
Konum: K.Maraş
Offline
FaCIA
Tarih: 02 10 2008 22:49

Slm esb72,

Özellikle CCS C'ye yeni başlayan ve kendilerini geliştirmek isteyenler için özellikle tavsiye edeceğim bir çalışma ve esb72 arkadaşa tşk. ediyor ve emeğine sağlık diyorum. Ayrıca çalışmalarının devamını bekliyorum.
Kolay gelsin...
Başa dön
Kayıt: 12 Nis 2008
Mesajlar: 630
Konum: İzmir
Offline
esb72
Tarih: 02 10 2008 23:38

için rahat olsun çalışıyor.


adventurer_gazi yazmış
kardeş devre çalışıyor galiba dimi, bu devreyi yapmayı düşünüyorum...iyi çalışmalr....güzel bir paylaşım aslında bana yeni şöyle büyük segmentli display olarak çalışan devre lazım sıcaklık ölçer...ama bu da iyi...


selam gazi,
devre resimde görüldüğü üzere çalışıyor.şemaya sadık kalarak montajını yapar ve kodu düzgün yüklersen kesinlikle çalışır.ayrıca açık kaynak olduğu için istediğin gibi değişiklikte yapabilir görsel değişiklikleri uygulayabilirsin.yapım esnasında karşılaşacağın sorunlara yardımcı olurum.ama devre kesinlikle çalışıyor bundan emin olabilirsin..

Facia iltifatın için teşekkürler.Çalışmaların devamı geleceğine emin olabilirsin.Pek yakında bir proje yüklerim.Saygılar.

Kolay gelsin.
Başa dön
Kayıt: 26 Mar 2008
Mesajlar: 171
Konum: K.Maraş
Offline
FaCIA
Tarih: 03 10 2008 11:35

Slm esb72,

Sinyalini verdiğin yeni projeni sabırsızlıkla bekliyorum, kesinlikle profesyonel ve kendin yaparak emek kattığın bir proje olacağına inanıyor, sabırsızlıkla bekliyorum.

Kolay gelsin...
Başa dön



Grafik LCD li LM35 sensörlü Termometre


Benzer Konular

- Atmel grafik lcd menu

- 16f628 ile yapılmış 7 adet saat ve termometre devresi
- ledli termometre
- Grafik lcd tuştakımlı picli step motor kontrol v1.0
- hareket sensörlü lamba devre şeması
- 16f877 termometre (ccs c lm35)
- 16f628 & Ds1302 ile 100mm saat termometre
- Grafik lcd ekran güncelleme nasıl yapılır ?
- 16f877 saat + tarih + DISISI + İÇISI ayarlı 2 adet termometre 8 display.

- PIC16F877 ve lm35 ile termometre hakkında bi soru

- PIC18F4520 ile GPS &Grafik LCD uygulaması

Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Sitemizde paylaşılan tüm dokümanlar (Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru cevaplar, projeler) paylaşımcıların bireysel çalışmaları olup telif hakları kendilerine aittir ya da açık bir şekilde kamusal alana yerleştirilmiş dokümanların birer kopyalarıdır. Kişilerin bireysel çalışmalarını sitemizde yüklemesinde, sitemizde paylaşıma teşvik eden puanlama sisteminin de etkisi büyüktür. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz dokümanlar varsa iletişim bölümünden yöneticilere bildirmeniz durumunda derhal silineceklerdir.
Powered by phpBB | Translated by phpBB Türkiye | Ads by Google Adsense | Design by Crazy Bat based
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72