Elektrotekno.com Ana Sayfa || Programlanabilir Cihaz ve Elemanlar


Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Kod Paylaşım ve Soru Cevap Alanı kategorisi içerisindeki Programlanabilir Cihaz ve Elemanlar forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "dizüstü için pic seri port" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!

dizüstü için pic seri port

Kayıt: 19 Mar 2008
Mesajlar: 28

Offline
mhkose
Tarih: 29 03 2008 15:45

Laptop için kullanabileceğin çok çeşitliUSB programlayıcılar var.
Benim sana tavsiye edeceğim USB programlayıcı http://www.bartatek.com/ adresinde bulunmaktadır.Bu programlayıcıyla ilgili tüm bilgileri bu sayfayı ziyaret edersen bulabilirsin.
Kayıt: 04 Mar 2007
Mesajlar: 2
Konum: Muğla
Offline
konyaliali
Tarih: 30 03 2008 21:55

Arkadaşlar USB'den RS232 çeviriciler çalışmıyor. Fakat dizüstünüzde PCMCIA arabirimi mevcutsa PCMCIA'den RS232 çaviriciler mevcut.

ben bunlardan kesin çözüm aldım. Tavsiye ederim. Piyasada en ucuza http://www.gittigidiyor.com/main/urun.php?id=8786311 adresinde buldum.
Başa dön
Kayıt: 30 Nis 2008
Mesajlar: 28

Offline
cagdas35
Tarih: 30 04 2008 22:26

Eğer usb seri port dönüştürücü kullanırsan kesinlikle seri programlayıcının harici beslemesi olmalıdır. Yoksa pici programlama ihtimalin bulunmamakta bence en iyisi usb programlayıcı kullan hem diğerlerine çok hızlı hemde sonderece kararlı.
Başa dön
Kayıt: 12 Nis 2008
Mesajlar: 476
Konum: İzmir
Offline
esb72
Tarih: 23 05 2008 17:09

Pickit2 kesinlikle!!


Selam Arkadaşlar,

Hiç programlayıcısı bulunmayan yada laptopunda paralel yada seri portu olmayanlara tek tavsiyem Pickit2. yapabildikleri aletin boyutunun çok üzerinde.Çoğu pic işlemciyi MPlab ile debug yapabiliyor.Ayrıca ICP programlayıcı olduğu için işlemciyi sökmeden devre üzerinde programlıyor.Port korumaları mevcut,ben pinleri yanlışlıkla kısa devre etmeme ve ters takmalarıma rağmen bozulmadı Smile. Fiyatıda 50ytl bence çok makul. İstanbulda ROM elektronik,Arrow elektronik,EBV elektronikten bu programlayıcıyı bulmanız mümkün. Bu programalyıcı ile pic programlamak hem çok hızlı hemde sorunsuz.Ben kullanıyorum tavsiye ederim.

Kolay gelsin.

dizüstü için pic seri port

Not: bu arada sadece PG164120 yi sipariş edin.demo boarda okadar para vermeye gerek yok.50ytl sadece PG164120 nin fiyatıdır.aşağıya linkinide ekledim.

http://www.microchip.com/stellent/idcpl...e=en023805
Başa dön
Kayıt: 17 Arl 2006
Mesajlar: 38
Konum: ISTANBUL
Offline
mustafakaan
Tarih: 15 09 2008 14:37

usb-seri port dönüştürücü alacaksın ama sakın çin malı alma, bende alman malı var 35 liraya almıştım, öyle sağlam çalışıyorki sanki seri port bilgisayarda , sorunsuz çalışıyor, larin elektronikten aldım yazıcıoğlu işhanında kadıköyde
Başa dön
Kayıt: 12 Nis 2008
Mesajlar: 476
Konum: İzmir
Offline
esb72
Tarih: 15 09 2008 16:57

mustafakaan yazmış
usb-seri port dönüştürücü alacaksın ama sakın çin malı alma, bende alman malı var 35 liraya almıştım, öyle sağlam çalışıyorki sanki seri port bilgisayarda , sorunsuz çalışıyor, larin elektronikten aldım yazıcıoğlu işhanında kadıköyde

selam mustafa,
eğer dizüstü için alınacaksa ben PCMCI to RS232 tavsiye ederim çoğu arkadaşım usb to rs232 çeviricilrden şikayetçi.bazı toolarda problem çıkarıyormuş.çok pahalıda değil40-50 ytl arası bulmak mümkün sitelerden.
kolay gelsin
Başa dön


Sayfaya git Önceki  1, 2

dizüstü için pic seri port


Benzer Konular

- Aydınlatma projeleri için ayrı bölüm açılmıştır

- Topraklama ve Paratoner projeleri için ayrı bölüm açılmıştır
- İstekleriniz için bu bölümü kullanının.
- Autocad proje istekleriniz için bu başlığı kullanın.
- Dosya paylaşmak için yukarıdaki alt forumları kullanınız
- MCC18 derleyicisi ile ilgilenenler için CCS in Grafik LCD kütüphanesi
- bir kaç adet çizgiyi ölçüp toplamak için her hangi bir komut varmı?
- oto için devir göstergesi
- Elektrik Projeleri için Tesisat Sembolleri ( Anahtarlar,prizler,motorlar vs...)

- seri port ile haberleşebilen uzaktan kumandalı kameralı araç

- kablosuz haberlesmeyi iceren bir proje için fikirleriniz


Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Sitemizde paylaşılan tüm dokümanlar (Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru cevaplar, projeler) paylaşımcıların bireysel çalışmaları olup telif hakları kendilerine aittir ya da açık bir şekilde kamusal alana yerleştirilmiş dokümanların birer kopyalarıdır. Kişilerin bireysel çalışmalarını sitemizde yüklemesinde, sitemizde paylaşıma teşvik eden puanlama sisteminin de etkisi büyüktür. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz dokümanlar varsa iletişim bölümünden yöneticilere bildirmeniz durumunda derhal silineceklerdir.
Powered by phpBB | Translated by phpBB Türkiye | Ads by Google Adsense | Design by Crazy Bat based
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71