Elektrotekno.com Ana Sayfa || Konu Dışı

mühendis olunca bizi neler bekliyor...

Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Diğer (Cep Telefonu, haberler, ilanlar,uydu dünyası vs.) kategorisi içerisindeki Konu Dışı forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "fransa mc donaldsa yapılan bir iş başvurusu" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
mühendis34
Tarih: 30 11 2006 06:38

arkadaşlar ben elektrik-elektronik müh. 4.sınıftayım.gördüklerim ve duyduklarım kadarıyla özellikle mühendislik okumaya yeni başlayan arkadaşlarımız kendilerini nelerin beklediğini bilmiyor.ben müh.olunca ne yapcam diyip duruyorlar.benim iş deneyimlerim oldu daha önce ama bu soruyu burdada soran arkadaşlar için çalışan müh. arkadaşlarımızdan deneyimlerini paylaşmalarını ve bizlere ışık tutmalarını istiyorum.herkes çalıştığı alanı ve yaptığı işleri yazarsa iyi olur kanaatindeyim.şimdiden herkese teşekkür ediyorum.kolay gelsin arkadaşlar...

3 Kullanıcı bu konu için the_dark arkadaşımıza teşekkür ettiler

S_CAN
Tarih: 30 11 2006 09:48

Merhaba,
Aslında güzel bir konuya temas etmişsin bence, okul ve okul sonrası mühendislik hayatı birbirinden oldukça farklı, gerçi ben mezun olalı 10 yıl oldu. Eğitim sisteminde nelerin ne şekilde değiştiğini çok iyi bilmiyorum.

Ama mezun olduktan sonra eğer bir elektrik firmasında ya da ARGE alanında çalışmıyorsanız göreviniz çoğunlukla yöneticilik oluyor. Okuldayken bir hocamız mühendislik tanımının ihtiyacı en ekonomik şekilde çözen kişiye denir diye bir tanım yapmıştı. Ben büyük bir fabrikada elektrik bakım mühendisi olarak çalışıyorum. Fabrikada bizim işimizden anlayan kimse yok. Onun için telefondan 154kV şalt tesisine kadar her şey ile ilgilenmek zorunda kalıyoruz. Bazen bu ne işe yarayacak diye düşündüğüm dersleri tekrar okuyabilsem diye düşünüyorum. Ancak okulda çoğunlukla bir bakış açısı ve temel bazı bilgilerin verildiği bir gerçek. Zaman içinde çeşitli konuları araştırarak ayrı ayrı uzmanlıklar geliştiriyorsunuz.
Yani okul bittikten sonra eğitim, öğretim devam ediyor. Bazı günler 500 sayfalık bir ürünün manuelini birkaç günde okuyup bitirmek zorunda kalıyorsunuz. Okuldayken hiç bu oranda ders çalışmamıştım.

Bir de mezun olup iş başı yapan arkadaşlara benim ayrıca bir tavsiyem var, mesleğiniz en güzel teknisyenlerden öğreniyorsunuz. Girdiğiniz işte iyi bir teknisyen varsa, bence onun yanından ayrılmayıp neyi nasıl yapıyor diye ineleyin. İlk
zamanlar siz ondan öğreneceksiniz, sonraları siz ona öğretmeye başlayacaksınız. Ve iyi bir ekip çalışması yapabilirseniz işinizdeki başarınız artacak.

Mühendislik asla lanet olsun denecek bir meslek değil, hiç istemeden başlanmış olsanız bile çok severek yapabilirsinz.
Başa dön
f_machine
Tarih: 03 12 2006 02:45

gerçekten güzel konu,umarım mezun olan arkadaşlar bişeyler yazarlarda, bizde öğreniriz......
Başa dön
kılavuzkenan
Tarih: 24 12 2006 22:45

Teşekkür...

Bu konuyu açan ve deneyimlerini bizlerle paylaşan herkese çok teşekkürler... Gerçekten önemli olaylar aslında anlatılanlar. Mesela ben de Elektrik Müh. 3. sınıftayım ve bu dönem sonu Elektrik Tesisleri , Elektrik Makinaları ve Güç Elektroniği veya Kontrol Otomasyon ana bilim dallarından birini seçmek zorundayım. Ama sınıfımdaki bazı arkadaşların bu seçimi haddinden fazla abarttığını düşünüyorum. Mezun olan bir mühendis abi: "okulu mümkün olduğunca çabuk ve not ortalamasını falan da çok önemsemeden bitirmeye bakın okulu, zaten işi piyasaya girdikten sonra öğrenmeye başlıyorsunuz" diyor. Yani çok da haksız sayılmaz. Sonuçta bir dönemde verilen topkam 40 saatlik PLC dersi ile hiç kimse PLC uzmanı olmuyor. Sadece çok temel bir bilgi edinebiliyorsun... yanılıyor muyum? Tecrübeler ne der acaba bu konuda? Question
Başa dön
ccagil
Tarih: 25 12 2006 00:13

çok güzel bir konu...

Evet gerçekten de söz edildiği gibi bnde öğrenciyim ve bu konuda kafam cok karısık. Yani kndimi hangi konuda geliştirmem gerektiğini, hangi konuya yonelmem gerektiğini bilmiorm. Ben elektrik-elektronikte okuyorum, elektronik sectim ama daha otesi hakkında bir fikrim yok. Ciddi anlamda bu konularda deneyimli olan arkadaslardan yardımlarını esirgemeden bizleri bilgilendirmelerini istiyorum.(Özellikle elektronik alanında olursa iyi olur) Teşekkürler...
Başa dön
mühendis34
Tarih: 25 12 2006 00:32

evet güzel bir konu açtık,iyi olacağını düşünüyordum ama henüz beklediğim ilgiyi göremedim Sad burada çok fazla çalışan müh. olduğunu biliyorum ama henüz buraya birşeyler karalamadılar.burdan rica ediyorum hepsine yardımlarınızı bekleyen bir çok arkadaşımız var.
Başa dön

S_CAN
Tarih: 25 12 2006 09:00

kılavuzkenan arkadaş,
Ben de Yıldız eknik Mezunuyum. Ben okula girerken Yıldız Üniversitesi idi. Benim mezun olduğum sene "Teknik" ünvanına aldı. O zamanlar Güç elektroniği ve Dağıtım olarak iki branş vardı. Görüyorum ki bazı şeyler biraz değişmiş. İsimlere bakınca oldukça iyi görülüyor. Ben dağıtım seçmiştim. Hem proje çizmesini öğrenirim diyorudum, hem de güç elektroniğinden daha kolay geçilebilen bir seçimdi. Mezun olduktan sonra güç elektroniğinin en temel kullanım alanlarından biri olan Motor Sürücüleri konusunda oldukça fazla deneyimim oldu, PLC konusunda da kendi ihtiyacımı giderecek kadar uzmanlık elde ettim. Ama hiç okulda güç elektroniği şeçmemiş olduğum için hayıflanmaya ihtiyacım olmadı. Bazen temel derslerdeki konuları hatırlamak ihtiyacım oluyor. Elektrik Makinaları vs. gibi. Ama önemli olan mezun olmak, Mezun olduktan sonra okuldakinden daha çok çalışmanız gerekiyor. Okulda yetiştirip öğrenemeyeceğiniz bir sürü uzmanlık ve tecrübe sizi bekliyor. Güzel bir yanı var, okulda öğrendikleriniz size not olarak dönerken, okul dışında öğrendikleriniz size para olarak dönüyor, çok iyi öğrenemedikleriniz ise paranızın tecrübeye dönüşmesi halinde geri dönüyor.
Tavsiyem okulda öğretilen her şeyi mümkün olduğu kadar iyi anlayın, bir şekilde mutlaka işinize yarar, ama esas öğreneceklerininiz ne olduğunu iş hayatınızın içinde göreceksiniz.
Derslerinizde başarılar ve iyi çalışmalar dilerim.
Başa dön

riadec
Tarih: 27 12 2006 04:14

öncelikle bütün elektrik müh. öğrencilerinin ortak sorunu olduğunu düşündüğüm bu konuyu ele aldığınız için teşekkür ediyorum. ve lütfen bu konuya ilgi artsın çünki gerçekten bunlara ihtiyacımız var.
en azından herkes çalıştıı kurumu görevini yazarsa bizim kendimize bir menzil bulmamızda çok faydalı olacağını düşünüyorum.
çünki bir an önce bi alanı gözümüze kestrip o alanda kendimizi geliştirmemiz gerekiyor..,

saygılar..,
Başa dön
timpati
Tarih: 27 12 2006 23:05

deneyim

benim anlatacaklarım iç karartabilir diye yazmak istemiyorum. dışarısı pek güllük gülistanlık değil, işten çok insalarla uğraşmak zorunda kalınıyor. bu mesleği sırf insanlarla değil de makinalarla muhatap olayım diye seçtim ama rahat bırakılmıyor. kendi işinizi kurup, dalınızda tek olmadığınız sürece de gün yüzü görmeniz zor. isteyen olursa ayrıntıları yollarım.
bence herkes hayattan ne beklediğine karar vermeli önce yani çizginizi genel hatlarıyla belirledikten sonra gerisini gerektiği şekilde yaparsınız nasılsa ama iki arada bi derede kalmak çok kötü oluyor, bunu yaşamayın.
Başa dön
Can Terzioğlu
Tarih: 28 12 2006 00:02

Öncelikle selamlar. Dürüst olmam gerekirse Elektrik Mühendisliğini istemeden okuyorum. Derslerden, kötü düzenlenmiş Yıldız ders programından, anlayışsız yönetimden şimdiden bıkmaya başladım ancak en azından bana terslenemeyen makinalar ile uğraşacağımdan memnunum. Biraz misantropik bir insanım da...

Her neyse, bu bölümde yabancı dilin ne kadar işe yarayacağı hakkında bilgilendirir misiniz? İngilizcem ve Almancam var ancak çöpe gitmelerinden korkuyorum. Not ortalamam mükemmel değil de pek.
Başa dön

Sayfaya git 1, 2, 3  Sonraki

mühendis olunca bizi neler bekliyor...