Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Kod Paylaşım ve Soru Cevap Alanı kategorisi içerisindeki Autocad Projeleri forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "pano tasarımı" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
Selamlar
Ben elektrik önceki çalıştığım firmada 3 ay kadar elektrik proje çizimi yaptım şuanki yeni işyerimde ise şantiyede taşeron elektrik firmasının başındayım.
Burada günlük iş raporu dolduruyorum,taşeronun yaptığı işleri filan kontrol ediyorum,bu iş pek içime yatmadı gibi proje çizimini daha çok seviyodum ama çoğu kişide şantiyeninde faydası olur bir müddet çalış diyolar.
Sizce şantiyede kontrollük yapmakla proje çizmek arasında fark varmı?Ne biliyim şantiyede çalışmış abilerimiz şantiye ile proje arasındaki farkları yorum yazarsa sevinirim.
Birde elinde şantiyeyle ilgili form (tutanak,hakediş,günlük rapor,şartname) olan varsa gönderirse vede şantiyede nasıl davranmak gerekir söylerlerse çok iyi olur...
Şimdiden Teşekkürler
Düzenleyen:
admin 20.12.2007, 00:16:
konu başlığı daha açıklayıcı hale getirildi
Düzenleyen:
admin 28.10.2007, 13:05:
lütfen mesajın tamamını kalın yazmayınız
1 Kullanıcı bu konu için rauben arkadaşımıza teşekkür ettiler
trkgo yazmış
Selamlar
Ben elektrik önceki çalıştığım firmada 3 ay kadar elektrik proje çizimi yaptım şuanki yeni işyerimde ise şantiyede taşeron elektrik firmasının başındayım.
Burada günlük iş raporu dolduruyorum,taşeronun yaptığı işleri filan kontrol ediyorum,bu iş pek içime yatmadı gibi proje çizimini daha çok seviyodum ama çoğu kişide şantiyeninde faydası olur bir müddet çalış diyolar.
Sizce şantiyede kontrollük yapmakla proje çizmek arasında fark varmı?Ne biliyim şantiyede çalışmış abilerimiz şantiye ile proje arasındaki farkları yorum yazarsa sevinirim.
Birde elinde şantiyeyle ilgili form (tutanak,hakediş,günlük rapor,şartname) olan varsa gönderirse vede şantiyede nasıl davranmak gerekir söylerlerse çok iyi olur...
Şimdiden Teşekkürler
]konuyla ilgilenen yok heralde abi
Başa dön
arkadaşım ben sana sadece şunu söyleyeyim TEORİK bilgi ile PRATİK bilgi aynı olur mu Görerek çizmek daha faydalı olacaktır...Başarılar..
Başa dön
Sabır her zaman iyidir...
Merhaba arkadaş. Benim henüz bir iş tecrübem olmadı sayılır. Ben de Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisiyim. Ancak daha önce 2 staj yaptım ve bunlardan birincisi proje çizimi ağırlıklıyken, diğeri de TOKİ'nin bir şantiyesiydi. Her ikisinin de kendine göre farklı iyi veya kötü yönleri var. Mesela proje çizimiyle uğraşırken işin teknik boyutuyla, hesap kitap kısmıyla daha fazla uğraşırken, şantiyede daha çok parayı yönetmeye başlıyorsun. Aslında bu ciddi bir fark. Şantiyede çalışıyorsan insan ilişkilerinde çok başarılı olmak zorundasın. Kime nasıl davranacağını çok iyi tespit etmen, nabza göre şerbet vermen lazım. Bence mutlaka şantiye birçok sorunla bizzat içli dışlı olacağın, pratik yapma imkanı bulacağın bir fırsat. Böyle bir fırsatı değerlendirip proje çizim konusunda çok daha profesyonel olabilirisin. Benim sana tavsiyem, şantiyede çalışıyorsan asla masa başında oturmaktan keyif alan ve sadece günlük doldurulması gereken evrakları doldurup binde bir üretimi takip eden bir mühendis olma! Her fırsatta inşaat tepelerinde üretimi gün gün takip et... Ayrıntıyı yönetirsen şantiyede çok başarılı olabilirsin. Bu arada hesap kitap kısımların körelebilir buna da dikkat et... Naçizane görüşüm bu... Başarılar dilerim...
Başa dön
Sevgili Meslektaşım,
Öncelikle size mühendislik hayatınızda başarılar diyerek başlamak istiyorum.Ben uzun zamandır proje ve elektrik taahhüt işleri yapan biri olarak , edindiğim tecrübelere göre size tavsiyem; şantiyeciğin önemi.Üniversite hayatımız yoğun teorik kısımdan oluşuyor.Bu yüzden şantiyecik ,edinilen teorik bilgilerin bir anlamda uygulama merkezi yani labaratuvarımız..Şatiyede hem mesleki hem de insani ilişkiler açısından edinimler sağlanıyor..İşin teorisini iyi bilen kişiler için şantiyecilikle birlikte başarı çok hızlı gelişir.Bu arada benim inancım odur ki ; işin mutfak kısmına(şantiye) girmeden iyi bir projeci de olunmaz..Gerçek hayattaki uygulamalarda maalesef sadece projeci arkadaşlarımızın projelerinin uygulamadan ne kadar uzak olduğunu gözlemliyoruz...Sonuç olarak kişisel görüşüm ; ikisinin birbiri ile senkronize olarak yürütülmesi..Selamlarımla
Başa dön
şantiye ortamı
arkadaşım ben 2 sene şantiye görevi yaptım şu an merkezdeyim.2 sene boyunca HVAC otomasyonu projeleri ve güç panoları yapımında devreye almada ,şantiye şefliği görevinde bulundum ,işe ilk başladığımda üniversite 3 . sınıftaydım tatillerde full dönem içinde de part çalışıyordum.Genç biri olarak ve sıcak kanlı davranmaya çalışan biri olarak herkesle abi kardeş gibi oldum ama gördüm iş teslimi yapılacağı zaman herkes sorumluluklarından kaytarıp işleri bana yıkmaya çalıştı.Bu nedenle şantiyede herkesle iyi geçin ancak kimseyle dost olmaya çalışmamanı tavsiye ederim.Ve de ne olursa olsun sesini yükseltmemeye çalış sakin ol bağırıp çağırarak bişey kazanılmıyor. İyi çalışmalar...
Başa dön
trkgo yazmış
Selamlar
Şimdiden Teşekkürler
]konuyla ilgilenen yok heralde abi[/quote]
ELİNDE ŞANTİŞ TESLİM TUTANAKLARI,RAPOR,FORM BENZERİ DÖKÜMANLARI OLAN VARMI ACABA YANİ ŞANTİYEYLE İLGİLİ NE VARSA GÖNDEREBİLİRMİSİNİZ MAİL ADRESİM:
trkgo@hotmail.com
Başa dön
şantiyede nasıl davranmak gerekir söylermisiniz ?