Elektrotekno.com Ana Sayfa || Tezler, Makaleler vb.

FPGA ile LMSveCMA Algoritmalarının Donanımsal Gerçeklenmesi

Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an E-kütüphane (Elektrik, elektronik ve haberleşme konularında) kategorisi içerisindeki Tezler, Makaleler vb. forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "PIC16F84 Mikrodenetleyici Hakkında Detaylı,Uygulamalı Türkçe Döküman - sunum" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
erus99
Tarih: 02 08 2006 02:06

lms ve cma algoritmalarının fpga ile donanımsal gerçeklenmesi

fpga ile ilgili çok güzel bir döküman...

ıse nasıl kurulur

modelsim nasıl kurulur

bir proje nasıl açılır gibi işinize yarayacak şeyler bulabilirsiniz...

--------
1. programlanabilir lojik elemanların mimarisi ve programlama teknikleri __________ 4
1.1. programlanabilir lojik elemanların gelisimi ___________________________________ 5
1.2. alan programlamalı kapı dizileri (fpga)______________________________________ 8
1.2.1 fpga’ların mimarisi _____________________________________________________________ 9
1.2.2 fpga’ların programlama teknolojileri ______________________________________________ 10
1.2.2.1 statik ram programlama teknolojisi____________________________________________ 11
1.2.2.2 anti sigorta tabanlı programlama teknolojisi ____________________________________ 12
1.2.2.3 eprom ve eeprom programlama teknolojisi ___________________________________ 12
1.2.3 fpga’ların lojik hücre mimarisi ___________________________________________________ 13
1.2.3.1 doğruluk tablosu tabanlı yapı__________________________________________________ 13
1.2.3.2 çoklayıcı tabanlı yapı_______________________________________________________ 13
1.3. fpga kullanılarak gerçeklestirilen devrelerin tasarım süreci ___________________ 13
2. vhdl tasarım dili ______________________________________________________ 15
2.1 vhdl nedĐr? ___________________________________________________________ 15
2.1.1 vhdl’in gelisim süreci _________________________________________________________ 15
2.1.2 vhdl’in uygulama alanı ______________________________________________________ 16
2.2 vhdl ve donanım tasarımı karsılastırılması __________________________________ 16
2.3 vhdl veri nesneleri _______________________________________________________ 17
2.3.1. öntanımlamalı veri tipleri _______________________________________________________ 18
2.3.2. operatörler____________________________________________________________________ 19
2.4 vhdl yapısal elemanları ___________________________________________________ 19
2.4.1. varlık (entity) tanımlaması ______________________________________________________ 19
2.4.2. mimari (architecture) tanımlaması ________________________________________________ 20
2.4.3 altprogramlar __________________________________________________________________ 20
2.3.4 ‘package’ yapısı________________________________________________________________ 22
3. xilinx ıse 6.2. i ve modelsim 5.7g’nin pc kurulumu__________________________ 23
3.1. xilinx 6.2. i kurulumu______________________________________________________ 23
3.2. modelsim 6.0 kurulumu ___________________________________________________ 30
3.3- uygulama ________________________________________________________________ 35
4. lms(en küçük kareler yöntemi)___________________________________________ 43
4.1 tanım____________________________________________________________________ 43
4.2. Đnceleme _________________________________________________________________ 44
4.2.1 basit doğrusal regresyonda kullanımı________________________________________________ 44
3
4.2.2 katsayıların anlamı ve hesaplanısı __________________________________________________ 44
4.2.3 basit doğrusal modelin belirlilik katsayısının hesaplanması ____________________________ 45
4.2.4 basit doğrusal modelin güven aralığının bulunması ve hipotez testinin hesaplanması _______ 45
4.2.5 basit doğrusal regresyon modelinde standart hataların hesaplanısı: ________________________ 46
4.2.6 güven aralığının hesaplanması:____________________________________________________ 46
4.3 hipotez testi _______________________________________________________________ 47
4.3.1 çoklu regresyonda kullanımı:______________________________________________________ 48
4.3.2 katsayıların anlamı ve hesaplanısı __________________________________________________ 49
4.3.3 çoklu regresyon modelinin belirlilik katsayısının hesaplanması _________________________ 49
4.3.4 çoklu regresyon modelinin güven aralığının bulunması ve hipotez testi hesaplanması ______ 50
4.3.5 çoklu regresyon modelinde standart hataların hesaplanısı: _______________________________ 50
4.3.6 güven aralığının ve hipotez testinin hesaplanması:_____________________________________ 51
4.4 sonuç ____________________________________________________________________ 52
5. cma algoritması ________________________________________________________ 53
5.1 tanım____________________________________________________________________ 53

1 Kullanıcı bu konu için mbayrak arkadaşımıza teşekkür ettiler

hamlet
Tarih: 05 08 2006 00:35

teşekkürler erus, paylaşımlarının devamını bekliyoruz Smile
Başa dön
erus99
Tarih: 05 08 2006 17:09

elimde ne varsa paylaşmaya çalışıyorum... devamı gelecek...
Başa dön
sonatcan
Tarih: 28 11 2006 22:45

adoba reader ile acilmiyordu

adoba reader ile acilmiyordu, ben de bu rar icindeki reader dosyasini photoshop da sayfa sayfa acip, A4 ebatlarina göre düzenleyip Jpeg olarak kaydettim ve sonra pdf dönüstücü bir program ile pdf dökümani olusturdum 2 saat kadar ugrastim ama deydi cok iyi bir VHDL kaynagi, tavsiye ediyorum.. yayinlayan arkadasa tesekkur ediyorum.. eger o arkadasin dosyasini acamayan olursa -benim gibi- benim verdigim den indirip acsin kesin calisiyor ben denedim..

http://rapidshare.com/files/5219656/LMS...i.rar.html
Başa dön
erus99
Tarih: 29 11 2006 01:51

bende hiçbir sorun görünmüyor Question şimdi tekrardan kontrol ettim açılıyor... ayrıca keşke 2 saat uğraşmasaydınız başka bi şekilde ulaştırırdık. Neyse işinize yarayacaksa ne mutlu Wink
Başa dön
sonatcan
Tarih: 29 11 2006 12:53

bu belgeyi ne sekilde pdf formatina dönüstürdünüz ögrenebilir miyim cünkü israr ediyorum bende acilmiyor.. adobe acrobat reader 6 da denedim belki versiyon sorunudur yani daha yüksek versiyonla olusturulmustur diye son versiyonu yükledim adobe sitesinden (7.07) gene olmadi baska pdf acma programi da indirip kurdumgene acmadi söyle bir hata mesaji veriyor..

this file cannot found..

ben de neden acilmadigi konusunda fikri olan var mi?
Başa dön
erus99
Tarih: 29 11 2006 19:46

döküman direk olarak bana ait değil üst sınıftaki arkadaşımdan almıştım, bu yüzden ne ile pdf yapmış bilmiyorum. Fakat dediğim gibi bende açılıyor. Sanırım sorun senin bilgisayarda... bilgisayar bu akıl sır ermiyor bazen Smile
Başa dön
sonatcan
Tarih: 30 11 2006 21:00

sendeki bu pdf dosyasi A4 standardinda mi? görüntü kalitesi ne durumda actigin pdf nin? belki sonradan pdf lestirilmistir o bakimdan soruyorum..

rica etsem bu dökümani bana atarmisin sonatcan@gmail.com

yeniden bir denemek isterim
Başa dön