Elektrotekno.com Ana Sayfa || Konu Dışı

Kredi Kartınız varmı? Varsa mutlaka okuyun!

Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Diğer (Cep Telefonu, haberler, ilanlar,uydu dünyası vs.) kategorisi içerisindeki Konu Dışı forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "IQ'sunu öğrenmek isteyen varmı!!(Avrupa standartlarında IQ testi)" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
gevv
Tarih: 03 10 2006 20:34

"Bankalarin kredi karti sahiplerinden aldigi bu ucretlerin (KART AİDATI) hicbir yasal dayanagi yok. Aksi taktirde biraz sesimi cikardigimda bu ucreti iptal etmezlerdi. Sadece sozunu ettigim bankalar icin degil tum bankalar icin gecerli bu. Sahip oldugunuz kartlar icin bu odeme talebi yapildiginda mutlaka itiraz edin. Ama yok benim cok param var bana dokunmaz diyorsaniz siz bilirsiniz."
Aykut IsIklar'in kose yazisi

http://www.bugun.com.tr/haberler/250906/p13614y128.asp

Kredi karti olan herkes bu mektubu okusun

Tabii Ankara Ticaret Odasi Baskani Sinan Aygun okursa daha iyi olur. Cunku bankalar ile en iyi savasan Aygun... Bankalara yeni bir savas acacagina eminim.

Bankalarin kredi kartlarindan nasil haksiz kazanc elde ettiklerini, Turk milletini nasil somurduklerini gorun. Kusura bakmayin Pinar Altug'un genc sevgilisinden daha onemli. Hele Almanyali guzel Sebnem'den... Milyonlarca insanimiz hâlâ kredi karti bataginda cirpiniyor. Sadece Bankalar Birligi'nin istedikleri yapildigi icin kart sahipleri daha da kotu duruma dustu.

"Kredi kartlari hepimizin hayatinin bir parcasi haline geldi. Kredi kartlarinin yuksek faiz uygulamalariyla yapilan savaslar hâlâ devam ederken aslinda bir cogumuzun dikkat bile etmedigi ve yasal zannettigimiz asil vurgun KART AIDATI veya UYELIK UCRETI adi altinda bankalarin bizden aldigi ucretlerle devam etmekte.

Gecen ay World Card ekstremde UYELIK UCRETI adi altinda benden 25 YTL odeme yapmam istendigini gordum. Musteri temsilcisiyle yaptigim gorusmede bunun ne icin alindigini sordum cevap o kadar komik ve mesnetsizdi ki. Bu odeme kart ucreti degil sadece o karti kullandigim icin yillik odemem gereken bir paraymis.

Yani ben o karti kullanarak o bankaya zaten para kazandirirken banka kazandirdigim parayi yeterli gormeyip benden yillik 25 YTL daha para aliyormus anlayacaginiz. Usenmedim bankaya bir mail yazdim benden kendi kredi kartlarini kullanmamdan dolayi bir ceza olarak aldiklari parayi iptal etmezlerse kartimi iptal edecegimi soyledim ve bir sonraki ay ekstremde bu ucreti iptal ettiklerini gordum. Daha bitmedi duruuuun...

Bu ay da Bonus Kart ekstremde KART AIDATI adi altinda 25 YTL odeme geldi. Tabi ben ayni hizla musteri temsilcisiyle gorustum arkadan mail yazdim.

Sikâyet hattindan beni arayan gorevli Bonus Kart kullanicilarinin yillik 7.500YTL (o kadar sinirlendim ki rakami tam hatirlamiyorum 5.500 YTL. de olabilir) altinda harcama yapanlarindan bu paranin alindigini ifade etti. Ben karti alirken imzaladigim sozlesmede boyle bir taahhutte bulunmadigimi bunun yasal bir dayanaginin olmadigini ve haksiz kazanc sagladiklarini ifade ettim. Gorevli bu parayi iptal edemeyeceklerini soyleyince de kartimi iptal ettirecegimi soyledim ve iptal islemimi yaptirdim. Iptal gerekcesi olarak da ozellikle KART AIDATINI kabul etmedigimi belirttim. Ayrica bu konuyu cevremde ulasabildigim tum kart sahiplerine anlatacagimi herkesi uyaracagimi hatta Tuketiciyi Koruma Dernegi'ne de sIkâyette bulunacagimi ifade ettim. Ve bilin bakalim ne oldu?????

Bu sabah erkenden Garanti Bankasi Genel Mudurlugu'nden arayan bir yetkili bana bu konuda esneklik taniyacaklarini bu ucreti iptal ettiklerini ve bir sonraki ekstremde iptal islemini gorecegimi soyledi ve kartimi aktif hale getirdi.

Evet arkadaslar ne yazik ki bu memlekette hakkimizi aramadigimiz surece soyulmaya devam edilecegiz. Dusunsenize sadece Bonus Kart'in 9 milyon musterisi varmis: Hadi bunun 1 milyonu yilda 7.500 YTL uzerinde harcama yapiyor olsun 8 milyon kart sahibinden bu ucret alinsin 200.000.000.YTL yapiyor.

Korkunc bir rakam. Lutfen kendinizi soydurmayin.

Bankalarin kredi karti sahiplerinden aldigi bu ucretlerin hicbir yasal dayanagi yok. Aksi taktirde biraz sesimi cikardigimda bu ucreti iptal etmezlerdi. Sadece sozunu ettigim bankalar icin degil tum bankalar icin gecerli bu. Sahip oldugunuz kartlar icin bu odeme talebi yapildiginda mutlaka itiraz edin. Ama yok benim cok param var bana dokunmaz diyorsaniz siz bilirsiniz.

http://www.bugun.com.tr/haberler/250906/p13614y128.asp

alıntıdır

1 Kullanıcı bu konu için the_nobody arkadaşımıza teşekkür ettiler

ahmet.guler
Tarih: 05 10 2006 20:23

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. ben deen kısa zamanda bu ücretin iptali için başvuracağım.
Başa dön
jan
Tarih: 05 10 2006 22:11

hmm...

geçen sene türkiye iş bankasıdan aldığım maksimum kartım için 24 ytl ekstra ücret kesilmişti.

bankaya gidip durumu bildirdim ve bu ücret benden alınmadı. fakat öğrenci olduğum gerekçesiyle alınmamıştı.

bilgilendirdiğin için tşkrler...
Başa dön

faraday0671
Tarih: 05 10 2006 22:56

Gevv çok teşekkürler...
Başa dön

ta2mc
Tarih: 09 12 2006 06:21

WorldCard bana özel olarak aylık alışveriş ve nakit kredi faizimi indirdiğini bildiren bir yazı göndermiş..

İşin ilginç tarafı şu; her ay kredi kartımın tüm borcunu ödüyorum. Yani taksitlendirme yapmıyorum. Yani faizlik bir durumum yok..

Yani; aslında bana özel yaptıkları hiç bir şey yok.. Smile Tamamen üçkâğıtçılık ve kandırmaca..

Teşekkürler bilgilendirme için.
Başa dön

Kredi Kartınız varmı? Varsa mutlaka okuyun!