Elektrotekno.com Ana Sayfa || Pic ve diğer işlemci ve denetleyiciler ile yapılmış devreler, projeler || Kayan yazı ve matrix led devreleri (led message projects)

64*64 pixel matrik pano

Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Tamamlanmış Elektronik Devreler, Projeler kategorisi içerisindeki Kayan yazı ve matrix led devreleri (led message projects) forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "kayan yazı pic18f452" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
logan
Tarih: 18 03 2007 14:27

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve ilk paylaşımımı sizlere sunmak istiyorum.Aşağıdaki devrede 64 adet 8*8 matrix display bulunmaktadır. KS108 entegresi ile aynı mantıkta çalışan bu devrede 6 adet resim yer alıyor.İstenildiği taktirde display ve resim sayısı arttırılabilir.Program basic ile yazılmış olup, devre şeması PROTEUS 6.9 SP5 ile çizilmiştir. Elinde proteusun bu versiyonu olmayanlar için "SECTION" file mevcuttur.İlgilenenler ve merak duyanlar için gayet sağlıklı bir kaynaktır.

Not: Çalışma esnasında oluşan gölgelenmelere aldırış etmeyiniz.Bilgisayarın performasına göre farklılık gösterebilir.

64*64 pixel matrik pano

5 Kullanıcı bu konu için hekimkekimov arkadaşımıza teşekkür ettiler

metuman
Tarih: 20 03 2007 22:51

eline saglık cok güzel olmus fakat bunun baskı devresinin o kadar kolay cıkarılacagını sanmıyorum Very Happy
Başa dön
kamilmavi
Tarih: 11 01 2008 12:52

Merhaba logan kardeş. Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. devreyi denedim çalışıyor. Fakat basic dosyasını derleyip hex dosyasını oluşturamıyorum. Senin gönderdiğin hex çalışıyor. fakat resimlerde değişiklik yapmak istiyorum. Ben micro code studio kullanıyorum. Fakat bir türlü derleyemedim bu kodu. hep hata veriyor. hata kodu 18f452.inc dosyasıyla ilgili galiba. Birde Ben bu devreyi 32*32 hale getirmek istiyorum. Nasıl yapabilirim? Bana yardımcı olabilirmisin?
Başa dön
electronikci
Tarih: 11 01 2008 14:45

Arkadaşın yapmış olduğu çalışma gerçekten çok güzel. Bu işlerle ilgilenen arkadaşlara fikir vermesi açısından güzel bir kaynak olmuş. Yapılan çalışma grafik lcd çalışma mantığına uygun olarak tasarlanmış. 8 adet data ucu reset enable gibi grafik lcd de yer alan tüm uçlar burdada var. Bu tür bi çalışma yapmak için ilk aşama grafik lcd nin nasıl sürüldüğünü bilmektir. Bende en yakın zamanda grafik lcd ile bir çalışma yapıp burdaki gibi ama bunun biraz dahaküçüğü olan bir pano tasarlamaya çalışıcağım. Teşekkürler arkadaşım.Faydalı olacağına inanıyorum dosyayı çekmek için harcadığım puan helal olsun. Dosyanın hakkını vermişsin... Very Happy
Başa dön
kamilmavi
Tarih: 12 01 2008 19:29

Logan kardeş derleme sorunumu çözdüm. MPasm nin dosyası gerekiyormuş. Fakat resmi değiştirme kısmını halledemedim. 64*64 resmi koda çeviren program bulamadım. 128*64 ve farklı bir kaç program buldum fakat içerlerinden keserek aldığım parçalarla resimdeki yazılar birbirine giriyor. Bu konuda yardımcı olabilirmisin? Tekrar teşekkür ederim. Harbiden süper bir proje olmuş.
Başa dön

speak48
Tarih: 19 03 2008 00:45

slm

bu resimleri hexE hangi programla çevirdin?
veya resimlerin hexe çevrilme algoritması nedir acaba?
resim 64x64 pixelden oluşuyo dot matisleri 8x8 sütün sütün tarama hesabını kolaylaştırma işin resmi hexe çevirirkenmi yaptın ?
ayrıca güzel çalışma dahada abartılabilinir...
Başa dön

64*64 pixel matrik pano