Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Tamamlanmış Elektronik Devreler, Projeler kategorisi içerisindeki Pic ve diğer işlemci ve denetleyiciler ile yapılmış devreler, projeler forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "pıc'le induktif sensör okuma" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
pic16f877 ile renk algılayıcı
Hatalı...
Kesinlikle bunu ya kaldırman lazım ya kulanıcıları uyarman lazim. Şu an bu proje uzerinde çalişiyorum.Bir kere programı kesinlikle yanlış.Sekle bakarsanız eger alt taraftaki ledleri yakan cıkışlar Rd(0-9) cıkısı.Ama programı incelerseniz butun cıkıslar RB e bu programın çalişmasını bekleyemeyiz.Sayın Mine Cüneytoglu ya cok tesekkurler gercekten cok guzel bir çalişma.Cok zevk aldık ama bir türlü sonuca ulaşamadık.(bir de pic yaktık mekanı cennet olsun)Kendisinin çaliştirdigi belli,belki programı verirken gözünden birşeyler kaçti.Ya da benim bilmedigim birşey var diyecegim ki , program sımulasyonda da sonuc vermiyor Tabi biz bunun programını duzelttik,aldık degiştirdik çalişmasını yaptik.Yakında yasanabilecek sıkıntılar ile ilgili yazılar la birlikte proteus ısıs dosyası ve hex dosyaları ile sunacagim.Tabi picimiz bozuldu herhalde haftaya kadar biter.(e malum dersler falan) Gene de o zamana kadar bu konu ile ilgili mesaj atmak isteyen arkadaşlara kapım açık....
Sana da tesekkur ederim gene de bunu bizle paylaştigin için ama böyle projelerin altına (denemedim ben dikkat edin) demekte ve alıntı oldugunu belirtmekte yarar var.Tekrar tesekkurler iyi çalişmalar....
Başa dön
Ben bu renk algılayıcıyı yaptım ve çalıştırdım.Mine hanımın tekniğini kullanarak programını kendim yazdım.Yapacaklara tavsiyem,breadboard da denerken ilk olarak ldr nin okuduğu değerleri lcd ye yazdırıp programı ona göre yapmaları.Mesela yeşil renk sürekli diğerlerinden 500(dijital) birim kadar fazla çıkıyordu ve ben de bu değeri çıkarıp karşılaştırmaları ona göre yaptım.Video su da aşağıda
http://z28.zupload.com/download.php?fil...path=47017
Yapmaya başlayın takıldığınız yerlerde yardım etmeye çalışırım.
Başa dön
turkroniknet yazmış
Ben bu renk algılayıcıyı yaptım ve çalıştırdım.Mine hanımın tekniğini kullanarak programını kendim yazdım.Yapacaklara tavsiyem,breadboard da denerken ilk olarak ldr nin okuduğu değerleri lcd ye yazdırıp programı ona göre yapmaları.Mesela yeşil renk sürekli diğerlerinden 500(dijital) birim kadar fazla çıkıyordu ve ben de bu değeri çıkarıp karşılaştırmaları ona göre yaptım.Video su da aşağıda
http://z28.zupload.com/download.php?fil...path=47017
Yapmaya başlayın takıldığınız yerlerde yardım etmeye çalışırım.
Programını sen yazdıysan eywallah bende cıkıslari d alarak yaptim ama pic bozuk oldugundan bakamadım.Bunları bizle paylaştigin için tesekkurler. Tabi tekrar ilk dosyada olan programın programı caliştirmayacanın altını cizeyim.İyi günler...
Başa dön
odtü robot topluğunun sitesinden döküman bölümünden paylasım yapılmıştır. Topluluk üyesi olarak da bu devreyi kendim yapıp denemiştim çalışıyor...
Başa dön
d-li yazmış
odtü robot topluğunun sitesinden döküman bölümünden paylasım yapılmıştır. Topluluk üyesi olarak da bu devreyi kendim yapıp denemiştim çalışıyor...
Sayın odtu topluluk üyesi ben devrenin mantıgına degil programına itiraz ettim.Yapanın zaten devreyi çaliştirdigini ama devreyi oldugu gibi alip kopyalayıp yapacak arkadaşlar için programda RD cıkısından bahsedilmediginden oysa hangi renki algıladıgını gösteren ledlerin rd cıkısına bagli oldugunu dikkat cekiyorum ve odtunun de programı gözden gecirmesini tavsiye ederim.Tabiki projeyi bizle paylaşan mine hanıma ve odtu ye tesekkurler,cunku fikir olarak bize cok sey kattı sadece bacak atamalarında sorun var.Teknik olarak bana açiklarsan ve ben hata yaptigimi gosterirsen elbetde özür diler ve bana birşeyler kattıgın için tesekkur ederim.Sonucta amacımız paylaşmak ve ögrenmek
Odtu robot toplulugu bu ulkeye birşeyler katan bir topluluktur.O yuzden o toplulukla olmakla ne kadar sansli oldugununda altını cizeyim. Tesekkurler
Başa dön
topluluk yöneticisinden gelen mesajı iletiyorum
Alıntı:
Proje hatali degil. Hatta calisir halini de bizzat denemistim. Burada tek sorun -ki sorun denirse- PIC'in bacaklarinin atanmasinda. Bacaklar atanirken herbirine sembol verilmis. Bu da hangi bacagin nerede olmasi gerektigini cok guzel gosteriyor.
SYMBOL KIRMLED = PORTB.3
SYMBOL YESILLED = PORTB.5
SYMBOL MAVILED = PORTB.4
SYMBOL KIRMIZI = PORTB.0
SYMBOL YESIL = PORTB.1
SYMBOL MAVI = PORTB.2
olan kisimlari
SYMBOL KIRMLED = PORTD.0
SYMBOL YESILLED = PORTD.1
SYMBOL MAVILED = PORTD.2
SYMBOL KIRMIZI = PORTB.1
SYMBOL YESIL = PORTB.2
SYMBOL MAVI = PORTB.4
olarak degistirirsen olur biter. -ki bunu sekle bakan herkes gorebilir zaten.
@the_dalga 'ya ilgisinden dolayı teşekkür ederim.
Başa dön
Bende projenin cok guzel oldugunu söyleyip tesekkur etmiştim mine hanıma.Ufak teknik bir hata demiştim sen de düzeltmiş oldun.Her bakan görebilir dedigin için seni kınıyorum sen hiç acemi olmamıssın galiba ben gördüm ama eminim göremeyenler olmuştur.İkinci olarak kendi sahsi kanatim sadece bunlari degistirirsen olmaz simulasyonda çalişsada pice attigin zaman calişmaz.Cunku portd nin giriş mi çıkış mı bir atama yapman lazim benim bildigim.Yanlışsa amenna.Bu konuda ustad sayılmam.Bizimkisi herkesin görüp söyleyebilecegi seyler ne olsa. Tekrar tesekkurler artık buraya daha fazla yazı yazmayacagim cunku sıkıldım artık rakib kulup

itunun web sitesinde bir hata var gidip onları eleştirecegim.İşin sakası tabi

Tesekkur ettim,sen gene de calısan hex kodunu (yaptigin) bir ortak paylaşım sitesine at bence.Acemi kullanıcıları da dusun.Benim vaktim olmadı kendimin kini denemeye.Haftaya da önemli "lab dersleri" var. Ama yaparsam burdan yolarım.Herkese iyi çalişmlar ve düzeyli cevapların için sana da tesekkurler...
Alıntı:
En buyuk erdem hatanı kabul edebilmektir
Başa dön
devreyi proje haline getirdim..
ben de bu devreyi proje haline getirdim çalışıyor. yalnız yeşil ile mavi arasında yakın değerler bazen yanlış sonuçlar doğurabiliyor. bu yüzden devrede ve programda çeşitli değişiklikler yaptım. önce her led'in ışımasını ayarladım. sonra programda test sayılarını arttırıp olasılık yoğunluğunu çıkardım. kolay gelsin.
Başa dön
Sayfaya git
1,
2 Sonraki
16f877 ile renk algılayıcı