Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an E-kütüphane (Elektrik, elektronik ve haberleşme konularında) kategorisi içerisindeki İstekleriniz forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "nonlineer dirençler,zamana bagımlılık(time variant)" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
Arkadaşlar bilindği gibi internet üzerinden kontrol edilne cihaz noktasında server pc kullanılarak ve bu pc nin pararel yada seri portları kullanılarak otomasyon yapılabilmekte. fakat ticari acıdan bunun pek bir degeri yok. Örnegn evdeki bir kombiyi acıp kapamak için evde surekli bir pc calıstırmak pekte mantıklı degil. Üzerine gitmek istediğim konu su. Server pc olmadan. Sadece adsl modeml bir pic'i kontrol edebilirmyim. Yani bir adsl modemim olucak. Ve sabit ip yardımıyla bu modemin rj45 poruna yada usb portuna bağladıgım bir cihazı (Örnegin pic) kontrol edicem. Bu konuda azda olsa fikri olan , yada meraklı arkadaslar varsa yorumlarını yazsınlar. Bu konuyu burda hep beraber geliştirelim. Yorumlarınızı kesinlikle bekliyorum arkadaslar...
uzak kontrol
aslında modeme de gerek yok, telefon hattınızın olması yeterli. DTMF denilen kodlamayla telefonu aradıktan sonra şifrenizi tuşlayıp istediğinizi yaptırabilirsiniz hatta geridönüş de yaparlar. örneklerinizi bu sitede ve nette bulabilirsiniz.
Başa dön
timpati yazmış
aslında modeme de gerek yok, telefon hattınızın olması yeterli. DTMF denilen kodlamayla telefonu aradıktan sonra şifrenizi tuşlayıp istediğinizi yaptırabilirsiniz hatta geridönüş de yaparlar. örneklerinizi bu sitede ve nette bulabilirsiniz.
Evet böyle bir uygulamada var ama benim tam olarak yapmak istediğim dsl modem ile arayüzü olan bir otomasyon. Yani belki bir ev seması olucak. Hareketin nerde oldugunu semada görücem. Yada su pencereyi ac dedigimde acılıkcak. Yada hangi kapıların acık oldugunu görücem.Sanırım dtmf bunları tam olarak karsılayamaz. Bizim daha cok dsl modemin üstüne gitmemiz lazım. Dial up artık nerdeyse kullanılmıyor
Başa dön
Uzun zamandan beri bu iş üzerine çalısıyorum. Static ipsi olan bir picli devre tasarlayıp buna baglı olan evdeki aletleri kontrol etmek istiyorsunuz. Bunun için Pic'in üzerine TCP/IP stack gömmelisiniz. Fakat bunun için 32 bit bir işlemciye yada en kötü ihtimalle 16bit işlemciye ihtiyacınız olacak. AVR işlemcilerinin bu iş için özel deney setleri mevcut. Yapmak istediginiz iş hiç kolay degil üzerinde çalıstıgım için biliyorum.
Başa dön
enderpiyale yazmış
Uzun zamandan beri bu iş üzerine çalısıyorum. Static ipsi olan bir picli devre tasarlayıp buna baglı olan evdeki aletleri kontrol etmek istiyorsunuz. Bunun için Pic'in üzerine TCP/IP stack gömmelisiniz. Fakat bunun için 32 bit bir işlemciye yada en kötü ihtimalle 16bit işlemciye ihtiyacınız olacak. AVR işlemcilerinin bu iş için özel deney setleri mevcut. Yapmak istediginiz iş hiç kolay degil üzerinde çalıstıgım için biliyorum.
Yapmak istediğim şey tam olarak bu diyebilirim. Bir ricam var. Bu konuda bir yazı bir kitap yada bir site bulamadım. Yada doğru kelime nedir bulamadım. İngilizce yada türkçe nasıl arama yapmalıyım. Embeded tcp/ip pic control gibi şeyler denedim ama başarılı oldugum söylenemz. Yardımcı olurmusunuz?
Başa dön
Aslında amazon.comda bu işle ilgili bir arama yaparsanız çok kitap çıkacaktır önünüze. Ben bunlardan bir tanesini edindim ve milim milimde olsa ilerlemeye çalısıyorum. Kitap türküyede satılmıyor malesef ve yurt dışında da baya yüklü bir fiyata satılmakta. Eger MCU'nun içine her şeyi ben yazıp ben gömecegim derseniz çok iyi bir kitap. Kitabın yazarı Sergio Scaglia, ismi The Embedded Internet; TCP/IP basics, implementation and applications
Microchipin sitesindede bu işe yönelik işler mevcut. Mesela TCP/IP stackin gömülü oldugu bir entegreleri mevcut. Yani tüm TCP/IP protokollerini yazmadan bu entegreyle işinizi görebilirsiniz.
http://www.microchip.com/stellent/idcpl...odeId=1489
Bu biraz daha fikir edinebilmenizi saglar umarım.
Başa dön