Elektrotekno.com Ana Sayfa || Analog devreler, projeler

Bildiğimiz kırmızı lazerle ses iletimi yapmak

Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Tamamlanmış Elektronik Devreler, Projeler kategorisi içerisindeki Analog devreler, projeler forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "Optoizolatör – Fototransistör ile D.C Motor Kontrolü" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!

techno_kartallar
Tarih: 12 04 2006 19:37

Arkadaşlar ekte verdiğim deneylerden 2-3 tanesini yaptım sacedece ve oldu diğerlerinide siz deneyin ama harika oluyor uzaktaki sesleri duyabiliyoruz mükemmel bişey.
rar şifresi : www.elektrotekno.com
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::ALINTIDIR::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

A_U
Tarih: 13 04 2006 09:13

tşk...
Başa dön

spiderman05
Tarih: 04 05 2006 15:23

İşe yarıyor mu?

Arkadaşlar bu ses iletim olayın deneyen var mı?
Başa dön
sayzer
Tarih: 26 05 2006 20:33

helal olsun çok ama çok tşk. edrim

YA bunlar süper işe yarar en yakın zmanada yapıcam çok tşk. ederim
Başa dön
Benek
Tarih: 29 08 2006 21:20

DENEY 2-yine lazeri karşıdaki bir sigara baragına yolluyorsun ama yansıyan kısmı foto diyotla alıp yükselti yorsun baragın arkasındaki konuşmaları dinleyebilirsin.(EĞER GÜCLÜ BİR AMFİNİZ VARSA BİR EVİN CAMINI LAZER TUTUP İÇERİDİNİ DİNLEYEBİLİRDİNİZ)

Teşekkürler ama ben bunu anlayamadım. Anlayan varsa daha ayrıntılı bir biçimde açıklayabilir mi?
Başa dön
mutevaggil
Tarih: 06 10 2006 14:05

lazerle ses iletimi denilen olay bu mu?

bunun tekniği şu olsa gerek:

bildiğimiz gibi sesler dalgalar halinde yayılır. bu dalgalar cama vurunca
camda titreşim meydana getirir. tabi ki biz bu titreşimleri gözle göremeyiz.
ama parmağımız camdayken, camın karşısına geçip deli gibi bağırırsak
bu titreşimleri hissedebiliriz.

işte cama belli bir açıyla tutulan bu lazer camdan yansıyarak tekrar lazerin
olduğu yerdeki alıcıya gelir. alıcıdaki demodulatör birimi bu titreşimleri tekrar sese
çevirir ve anfi ile duymaya yakın değerlere çıkarılır.
Başa dön

BLackX
Tarih: 06 10 2006 23:25

Ben bunu çook önceleri yapmıştım. Yanlız benim yaptığım devre mikrofona konuşup lazer ile karşıya ses gönderme işiydi. Fakat gel gör ki lazer ışığına ufak bi üflemeye kalksan o da direkman karşıya gidiyodu. yani onuda duyabiliyodun. Tam istediğim gibi olmamıştı. Amacım kayıpsız karşıya lazer ile ses iletmekti ama işte dediğim gibi istediğim verimi alamadım. Saygılarımla...
Başa dön
sami_
Tarih: 08 10 2006 18:19

lazerle ses iletimi

arkadaşlar selam...

ekte bahsi geçen deneyde lazer diyota direk ses sisyanlarinin gonderilmesi ile alakalı aşağıdaki devreyi yapmıştım daha once. "laser commmunicator" başlıgında mevcut ayrıntilar....

"lazer le camdan ses dinleme" benim bitirme projemdi. ordaki mantıkta şu; bir oda içinde ses titreşimleri o odanın camında gözle gorulmeyecek titreşimlere neden oluyor. eger biz cama belli koddaki lazer ışığını gönderirsek ilk anda yani camda titreşim olmagığında lazer ışığı yansıma kurallarına göre yansıycak. diyelim 100m uzakta A noktasına düştü. eger camda titreşim olmazsa bu noktada sabit kalcak. camda titreşim oldugunda bizim A noktasında kaymalar olcak. buraya bir ccd yuzey koyup veya bir kaç tane foto diyot koyup hangi yonlere saptıgını tespit ediyoruz. daha sonra gonderdiğimiz kodla karşılaştırıp camdaki titreşimi elde ederiz. bunun için PLL devresi kullanabiliriz. titreşimide yukseltip filtrelerden geçirerek ust sınır 20khz alt sınır 50hz olarak seçip gurutuleri atarsak sesi elde etmiş oluruz.
Başa dön
mucahit1975
Tarih: 11 12 2006 13:03

dosya acılmıyor

dosya indirdim fakat acılmıyor .yardımcı olurmusunuz.
Başa dön
kaya_155
Tarih: 02 03 2007 13:35

bu lazerle ses dinleme olayını kırmızı değil karbon lasere yapıldığını okumuştum. bu kırmızı laserlede oluyormu. be devreleri yapan ve çalıştıran varmı.

emeğine teşekkürler..
Başa dön

Sayfaya git 1, 2  Sonraki