Elektrotekno.com Ana Sayfa || Programlanabilir Cihaz ve Elemanlar || Microchip Pic Serisi

picc-lite'da sorun var

Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Kod Paylaşım ve Soru Cevap Alanı kategorisi içerisindeki Microchip Pic Serisi forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "PIC16F84 un Türkçe datasheet i" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!

göztepeli
Tarih: 07 03 2008 06:46

Arkadaşlar bitirme projemin kodunu MPLAB 'da picc lite 8.05 pl2 yi kullanarak yazıyorum. hex kodu 20kBı geçtikten sonra derleyici hiçbir

uyarı veya hata vermemesine rağmen program çalışırken pic birdenbire sapıtıyor, seri porttan saçma sapan karakterler

göndermeye başlıyor. Bende picc nin 16 bitlik editörününden derleyip hex kodu yükledim pice O zaman düzeldi.

Şimdide hex kod 22kb aşınca picc nin editöründen ürettiğim kodda pici aynı şekilde sapıtmaya başladı. Arkadaşlar Bu

konuyla ilgili fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olucam

ertanuysal
Tarih: 07 03 2008 08:47

göztepeli yazmış
Arkadaşlar bitirme projemin kodunu MPLAB 'da picc lite 8.05 pl2 yi kullanarak yazıyorum. hex kodu 20kBı geçtikten sonra derleyici hiçbir

uyarı veya hata vermemesine rağmen program çalışırken pic birdenbire sapıtıyor, seri porttan saçma sapan karakterler

göndermeye başlıyor. Bende picc nin 16 bitlik editörününden derleyip hex kodu yükledim pice O zaman düzeldi.

Şimdide hex kod 22kb aşınca picc nin editöründen ürettiğim kodda pici aynı şekilde sapıtmaya başladı. Arkadaşlar Bu

konuyla ilgili fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olucam

Selam,

Böyle bir durum sanırım iki nedenden kaynaklanıyor olaiblir.

1. PicC ile MPLAB' ın menu' lerden options altındaki memory allocation ve/veya benzeri ayarlamaları farklı kalmış o yüzden derleme aşamasında programına MP-LAB ekstra birşey katıyor olabilir.

2. Bazı header dosyalarından iki tane olabilir bilgisiyarında. yanlışlıkla aynı isimli bir fonksiyonu kodunda çağırıyor olabilirsin. Math.h kütüphanesi v.b. 'nde olur böyle birşey ve kodun sapıtır. başıma gelmişti.

örn : sin(x) diye sin'i çağırdın ama bilgisayarında iki math.h var ve birinde x double diğerinde float bu durumda bazen derleyicinin kafası karışır ve sorun çıkar. Buna benzer bir kod hatası olabilir.

kolay gelsin
Başa dön

göztepeli
Tarih: 09 03 2008 20:58

Dostum saol Math.h başlığını sildim. Şimdilik İsis te düzgün çalışıyor fakat daha öncede buna benzeri oldu birkaç kod ekleyince sapıttı . Programda kesme iucu ile sayma işlemi yaptırıyordum ,sayma işlemi başladıktan bir süre sonra sapıtıyor duve resetleme oluyordu. 5-6 komutu silince düzeliyordu. Bildiin iyi çalışan bir picc lite versionu varmı
Başa dön

kedir_20
Tarih: 10 03 2008 11:43

hi tech ve benzeri picc yazılımlar program blogu artıktıkca f877 yi dagınık olarak kullanıyor ve bunun sonucun da pic in ansızın resetlenıyor ve yanlıs calısıyor
Başa dön

göztepeli
Tarih: 13 03 2008 03:21

arkadaşlar yine aynı sorunla karşılaştım. Bana ccs dışında önerebileceğiniz farklı bir derleyici varmı
Başa dön

picc-lite'da sorun var