Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an E-kütüphane (Elektrik, elektronik ve haberleşme konularında) kategorisi içerisindeki Tezler, Makaleler vb. forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "Kaçak Elektrik Kullanımının Elektromanyetik Uyumluluk Yöntemi İle Belirlenmesi" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
kendi projemdir
Konu 1
1. OTOMATİK KONTROL SİSTEMLERİNE GİRİŞ
Konu 2
2.0. Otomatik Kontrol Türleri
2.1. İki Konumlu Kontrol ( ON-OFF )
2.2. Yüzer Kontrol ( Floating )
2.3. Oransal Kontrol –P ( Proportional )
2.4. Oransal+Integral Kontrol –PI ( Proportional+Integral )
2.5. Oransal+Türevsel Kontrol –PD ( Proportional+Derivative )
2.6. Oransal+Integral+Türevsel Kontrol –PID ( Proportional+Integral+Derivative )
Konu 3
3.1. Zaman Oransal Kontrol (Time Proportioning Control)
3.2. P, I, D Kontrol Parametrelerinin Ayarlanması
3.2.1. Üç Terimli Denetleyici
3.2.2. P, I ve Denetleyicilerin karakteristikleri:
3.3. Optimum Performans için P l D Parametrelerinin Ayarlanması
3.3.1 . Ziegler-Nichols Metodu
3.4 . Zaman Oransal Kontrolda Xp ve Xt´nin Ayarlanması
3.4.1. E-244 Serisi Yüzer Kontrol Cihazlarda Xp ve Xt’nin Ayarlanması
Konu 4
4.0. PID Örnekler
4.3.0. PID tasarım metodu ile DC motor hız kontrolü
4.4.0. PID Tasarım Metodu ile Yükseklik Denetimi
4.5.0. PID kontrolü kullanarak top&kiriş problemlerinin çözümü
Konu 5
5.0 PD ve PI Denetleyicilerinin İşlemsel Kuvvetlendiricilerle Gerçekleştirilmesi:
inşallah bu calışmam ihtiyaci olana yardımcı olur
Teorik anlatımlar çok güzel. Teşekkür ederiz. Ancak mümkünse bu bilgileri program örnekleri ile de desteklemenizi rica ediyoruz. Sonuçta bu PID işini (çoğunlukla) bir program üstlenecek. Bu konuda eğitim almayan kişiler teorik bilgilerin yanı sıra örnek programlarda görürlerse (mesela benim gibi) konuyu daha iyi kavrayacaklardır.
Programa dili ASM dışında her türlü dil olabilir. Yada program da PID uygulamasını adım mantığı ile açıklama satırları şeklinde yazmak dahada akılda kalıcı olabilir.
Bir örnek vermek gerekirse; yaklaşık 200-300 derecede çalışan bir pişirme fırını nı pid kontrol yöntemi ile ısıstmaya çalışalım derim. Isıtma sistemini size bırakıyorum. Bir röle kontrollü rezistans olabilir. Yada triac kontrollü rezistans olabilir yada sizin uygun göreceğiniz bir şeyde olabilir.
Ete
Başa dön
ccs c ile yazmış oldugum bi kaç örnek kod var onları ekliyorum. umarım herkese faydalı olur.
En son onur_zafer tarafından 02.12.2007, 14:54 tarihinde değiştirildi, toplam 1 kere değiştirildi
Düzenleyen:
admin 02.12.2007, 14:37:
eklenti silindi
Başa dön
onur_zafer yazmış
ccs c ile yazmış oldugum bi kaç örnek kod var onları ekliyorum. umarım herkese faydalı olur.
Merhaba
eklentiyi siliyorum, aşağıdaki dosyalarda virüs tespit edildi.
İlgili dosyaları silerek yada temizleyerek yeniden paylaşabilirsiniz.
iyi çalışmlar.
Alıntı:
DIJITAL Kontrol uygulama.rar=>DIJITAL Kontrol uygulama\18f452 ile pid motor devir kontrol\Notlar\PWMWizard_?ok harika\PWMWizard.exe Infected: Win32.Virtob.6.Gen
DIJITAL Kontrol uygulama.rar=>DIJITAL Kontrol uygulama\V2.0 18f452 ile pid motor devir kontrol\Notlar\PWMWizard_?ok harika\PWMWizard.exe Infected: Win32.Virtob.6.Gen
Başa dön
merhaba.verdiğin dosyanın içindeziegler nichols metodu ile yapılmış örnek var mı?
Başa dön
teşekkurler guzel bır paylasım olmus senden ıstegım eger elınde pid ile yapılan sıcaklık kontrol devre şeması varsa paylasabılırmısın cok acıl lazım bitirme tezi olarak verilcek teşekkur ederım kolay gelsın
Başa dön
devre
arkadaşlar size güzel bir devre pıd devresi işinize yaramı bilmem ama biz bu devreyi üniversitede yapıyoruz
Başa dön
PID Kontrol sistemleri ve Örnekler