Elektrotekno.com Ana Sayfa || Programlanabilir Cihaz ve Elemanlar || Microchip Pic Serisi

Pic ile harici bir eeprom arasında veri alışverişi (YARDIM!!)

Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Kod Paylaşım ve Soru Cevap Alanı kategorisi içerisindeki Microchip Pic Serisi forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "Pic basic şifreli kilit yardım!!!" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!

unspoken
Tarih: 17 02 2008 14:58

selamlar..

bitirme projesi olarak "TV de kayan yazı" aldım.

elimde 16F84 ile yapılmış bir devre var. programı ise asm dili ile yazılmış. yorum yapıp yardımcı olabilmenizi kolaylaştırmak için devrenin şemasını da ekliyorum.. (bu devre forumumuzda var)

hocamızın istediği bilgisayardan karakterleri girdiğimde TV de yazının çıkması, bunun için de hocamızda bir interface modülü var ki devre ile bilgisayar iletişimini sağlamakta. böylelikle pic sürekli devrede kalacak ve yazıyı değiştirmek için pic i programlayarak karakterleri çağırma işgencesinden kurtulacakmışım.(pic i bir kere programladıktan sonra bir daha programlama yapılmayacak yani)bunu yapmak için de harici bir eeprom ile ayrı bir modül yapmam gerekiyormuş. karakterleri eepromun içinde tanıtıp, pic ile eeprom arasında veri alış-verişi yaparak klavyeden girilen karakterler tv ekranında gösterecekmişim. dediğim gibi interface elemanı hocaya ait, burada bana düşen görev harici bir eeprom ile bunu gerçekleştirmek. CCS C dilini öğreniyorum şu an, kitabı da elimde var, bu kitapda eeprom a nasıl veri girişi yapılır anlatmış ama benim projeme yardımcı olamıyor Sad

ilgilenen arkadaşlara şimdiden minnettarım..
iyi çalışmalar hepinize

TigerX
Tarih: 26 03 2008 10:13

Merhaba...

Sorunuzdan benim anladığım; siz harici bir EEprom'a veri yazıp oradan da okumak istiyorsunuz?

Daha sonra ise "elimde ccs C kitabı var ve orada da Eprom'a bilgi girişi anlatılmış ama benim projeme yardımcı olmuyor" demişsiniz. Demek oluyor ki; sizin sadece Eprom 'a yazmaktan başka sorunlarınız var ama soruyu sorarken sadece Eprom 'a yazmakda sorun yaşadığınızı yamışsınız. Veya şöyle de olabilir:

16F84 kullanmayı düşünüyorsanız dahili EEprom hafızası yeterli gelmemiş ve harici bir Eprom kullanmak zorunluluğu doğmuştur. Bu durumda da elinizdeki kitap harici Eprom veri alış verişini anlatmamış olabilir. Sadece dahili EEprom 'a değinmiş olabilir.

Eğer tek sorun daha önce bahsettiğiniz gibi harici bir Eprom'a veri yazmak ve oradan okumak ise bu hiç de sorun olmaz. 24XXX serisi veya 93XX serisi EEprom 'lara kolaylıkla veri kaydedip oradan da okuyabilirsiniz. Zaten CCS C 'nin drivers klasöründe bunların driverları da mevcut.

Sorunuzu anlayabildiğim kadarısı ile cevap vermeye çalıştım. İnşaAllah yardımcı olabilmişimdir. Eğer sorununuzu daha detaylı yazarsanzı bilebildiğim oranda yardımcı olmaya çalışırım.

Selamlar...
Eyüp
Başa dön
seko1001
Tarih: 26 03 2008 11:10

selam arkadaşım.
muhtemelen sende serdar çiçek hocanın ccs c kitabı var.
o kitapta istediğin şey güzel örnekler ile açıklanmış.
şuan örnekler yanımda değil ama o kitaptaki 24xx ile ilgili örnekleri denedim ve çalışıyor.
sanırım sorun senin ccs c de yeni olmanda kaynaklanıyor.
seri eeprom ile olan programı kendi programında kulanmakta sorun yaşıyorsun.
tahminim bir karakter ile ilgili bilgiyi eepromda birkaç adrese kaydedeceksin.
karakterleri ardarda kaydettikten sonra girilen karakteri pic ile çağırarak televizyona göndereceksin.
daha detaylı bilgi verirsen veya örneklerime ulaşırsam yardımcı olmaya çalışırım.
kolay gelsin. Smile
Başa dön

TigerX
Tarih: 27 03 2008 14:05

Merhaba...

External (Harici) se-ri-@l EEprom konusuna ışık tutmak açısından basit ama kullanışlı bir projeyi az önce foruma yeni bir başlık altında ekledim. Başlıkta 93LC66 seri eproma bilgi yazma ve okuma olayını RS232 ile PC üzerinden Hyperterminal 'i kullanrak gerçekleştirdim ve sonuçları da LCD ekranda gösterdim.

Bu konuyu merak eden ve CCS C ile yazılmış kaynak kod arayanların işine yarayacağını umduğum bir çalışma olacağını ümit ediyorum.

Unspoken İnşaAllah bu proje aradığınız gibi birşeydir. Sorularınız olursa ilgili başlık altında sorabilirsiniz...

Aşağıdaki adresten ilgili projeye ulaşabilirsiniz.

http://www.elektrotekno.com/post-52480.html#52480

Selamlar...
Eyüp/Gaziantep
Başa dön