Elektrotekno.com Ana Sayfa || Teknolojik Haberler

Turkcell’de telekulak acigi !!!

Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an Diğer (Cep Telefonu, haberler, ilanlar,uydu dünyası vs.) kategorisi içerisindeki Teknolojik Haberler forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "Türk gencinden arama motoru" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
vecttra
Tarih: 11 07 2008 09:38

Turkcell’de telekulak acigi...

Ahmet MemiŞ / TIMETURK

Yanliş okumadiniz. Piyasa degeri milyarlarca dolarla ifade edilen ve Turkiye’deki en buyuk GSM operatoru olan Turkcell’de büyük bir açık bulundu.

Amasya’da uzun zamandir bilgisayar ve internet konusunda araştirmalar yapan Hasan Yildirim, Turkcell’de uzun sure konuşulacak bir acik buldu.

BAŞKASININ KONUŞMASINI DINLEYEBILIYORSUNUZ

Soz konusu acikla telefonunuzun pin, puk ve her turlu şifresi başkasinin eline gecebiliyor.Bu şifreler elde edildikten sonra da sizin numaraniz kullanilarak başkalarina siz gondermiş gibi mesaj yollanabiliyor. Bunun dişinda tum kimlik bilgileriniz acigi kullanan kişinin eline geciyor.

Acikla yapilabilecekler bununla da sinirli degil.En onemlisi ise bu acikla konuşmalariniz acigi kullanan kişinin telesekreterine yonlendirilebiliyor ve tum konuşmalariniz dinlenebiliyor ve kayit edilebiliyor..

ONDER SAV DA DINLENDIGINI IDDIA ETMIŞTI

Gectigimiz gunlerde Vakit Gazetesi Onder Sav ile Bolu Valisi arasinda gecen bir telefon goruşmesini yayinlamiş ve CHP telefonlarinin dinlendigi iddiasiyla suc duyurusunda bulunmuştu.

Vakit Gazetesi, telefonun Onder Sav tarafindan acik birakildigini one surmuş,ancak bu iddia CHP ve Onder Sav tarafindan yalanlanmişti.Sav, telefonu acik unutmadigini ve telefonunun dinlendigi konusunda israrci olmuştu.

TURKCELL OLAYI KAPATMAK ICIN IŞ TEKLIF ETMIŞ

Soz konusu acigi bulan Hasan Yildirim, durumu Turkcell yetkililerine ilettiginde, yetkililerin kendisiyle bir otelde goruştugunu soyledi. Yildirim o gunu şoyle anlatti; Turkcell şirketinin Karadeniz Bolgesi ile goruştum. Onlara sistemin acigindan bahsettim ve bu kişiler Istanbul ile irtibata gectiler. Onlarla da konuyu goruştuk. Sonra Ankara’dan yetkililer geldi ve bir otelde goruştuk.Ismini Ismail Serdar Ulukonakci olarak bildigim Ankara bolge temsilcisi bana iş teklifinde bulundu. Ben teklifi kabul etmedim. Teklifi kabul etmeyince hakkimda dava actilar.”

"ACIGI NOTERDE ONAYLATTIM''

Yildirim, acigi defalarca test ettigini ve bunu noter kanaliyla da onaylattigini belirterek, “Turkcell’de kesinlikle bir acik var. Bu acik başkalarinin eline gecseydi buyuk olaylar yaşanirdi. Ben iş tekliflerini inandirici bulmadigim icin kabul etmeyince Turkcell bana dava acti. Hatta ‘teklifimizi kabul etmezsen pişman olursun’ dahi dediler.

YILDIRIMIN AVUKATI: MAHKEME ACIGI ONAYLADI

Yildirimin acik konusunda yapilan iş teklifini kabul etmemesi uzerine Turkcell bu kişi hakkinda dava acti. Konuyla ilgili olarak TIMETURK’e konuşan Yildirim’in avukati Metin Kara, muvekkilinin soz konusu acigi noter kanaliyla onaylattigini ancak Turkcell’in bunu iş tekliflerinin kabul edilmemesi uzerine inkar yoluna gittigini ve sonrasinda dava actiklarini soyledi. Avukat Kara, “Yapilan duruşmalar sonunda mahkeme muvekkilime ‘Turkcell sistemine girmek’ ve ‘dosyalardaki evraklarin internet araciligiyla başkasina gonderilerek yarginin etkilenmesi’ suclarindan 1000 YTL para cezasina carptirdi. Mahkemenin bu cezasi Tukcell sisteminde boyle bir acigin oldugunu ortaya koyuyor. Şu anda dosya temyizde.” dedi.
zarta
Tarih: 14 08 2008 13:19

yaralayıcı

bu haber, bence yanlı ve yaralama amaçlı hazırlanmış.

önder sav meselesi açığa kavuştu diye biliyorum. önder sav'ın, telefonunun kapatma tuşuna değil, başka bir tuşa basmasından dolayı yanılma olduğu açıklandı.

ayrıca, açığı bulan kişiye iş teklifinde bulunulması, olayın örtpas edilmesi için değil, donanımlı bir çalışanın kazanılması içindir. çünkü turkcell'in yerinde kim olsa aynı şeyi yapardı. mantıklı olan budur.

ek olarak belirtmek gerekirse, turkcell çalışana değer vermesiyle ünlenmiş bir şirkettir. (tecrübeyle sabittir) teklifin kabul edilmemesiyle pişman olunacağının belirtilmesi, şahsın daha iyi bir çalışma ortamını bulamayacağını belirtmek içindir.(kanatimce)
Başa dön

Turkcell’de telekulak acigi !!!