Açıklama:
Elektrik, Elektronik, Haberleşme ve Otomasyon konularının ağırlıklı olarak konuşulduğu, tartışıldığı ve bilgi paylaşımı yapıldığı forumumuza hoşgeldiniz.
Şu an E-kütüphane (Elektrik, elektronik ve haberleşme konularında) kategorisi içerisindeki Staj defterleri forumunda bulunuyorsunuz.
Bu sayfada üyelerimizin "Türk Telekom Staj Defteri TURPAK, TDM, TTNET bölümleri" konusundaki problem, görüş ve önerileri okuyabilir ayrıca konu hakkındaki doküman, resim, proje, devre ve programlara ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz. Üye olduktan sonra sizler de konu hakkında sorular sorabilir ya da yorum ve paylaşım yaparak birikimlerinizi aktarabilirsiniz.
Forumdan tam olarak yararlanabilmek için üye olmayı unutmayınız!
İÇİNDEKİLER
Giriş 2
Ereğli Demir ve Çelik T.A.Ş’ nin Şirket Profili 3
Organizasyon Şeması 4
Ereğli Demir ve Çelik T.A.Ş’ nin Üretim Süreci 7
Üretime Yardımcı Üniteler 15
Üretim Akış Şeması 18
PLC Nedir? 19
Bilgisayar ile PLC Arasındaki Fark Nedir? 19
PLC Mantığı ile Kontaklı Devre Mantığı Arasındaki Fark Nedir? 20
PLC’ nin Avantajları? 21
PLC Elemanları 21
PLC’ nin Yapısı 23
Güç Kaynakları 23
Merkezi İşlem Birimleri (CPU’ s) 24
Sayısal Giriş / Çıkış Birimleri (Digital I / Q Modules) 25
Analog Giriş / Çıkış Birimleri (Analog I / Q Modules) 26
Akıllı Giriş Çıkış Modülleri (Intelligent I / Q Modules) 27
Özel Modüller 28
Haberleşme Modülleri ( Communication Modules) 28
Kartların Takıldığı Raflar (Rack’s) 29
PLC’ ler Arası Haberleşme (Bus) Sistemi 29
MPI Haberleşme Sistemi (Multipoint Interface) 31
AS-I Haberleşme Sistemi (Aktuator Sensor – Interface) 31
Profibus Haberleşme Sistemi 32
Bilgisayar Programları İle PLC Programlarının Farkı 34
Programlama Açısından PLC’ nin Bilgisayara göre Avantajları 34
Standart Programlama 35
Mantıksal Kapı Gösterimi (CSF) . 35
Kontak Plan Gösterimi (LAD) 36
Komut Listesinin Gösterimi(STL) 37
Staj Haftalığı 39
Sonuç 46
EREĞLİ DEMİR VE ÇELİK FABRİKALARI T.A.Ş’ NİN ŞİRKET PROFİLİ
Erdemir 15 Mayıs 1965’te, 0,4 milyon ton/yıl üretim kapasitesi ile Türk Sanayii’nin hizmetine girmiş ve günümüze kadar ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunmuştur. Bugün ulaştığı 3,0 milyon ton/yıl düzeyinde ham çelik üretim kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük demir-çelik kuruluşu ve tek entegre yassı çelik üreticisi olan Erdemir, uluslararası kalite standartlarında levha, sıcak ve soğuk haddelenmiş sac, kalay ve krom kaplamalı sac ile galvanizli sac üretmektedir.
Entegre üretim tesislerimizde; kok, sinter, yüksek fırın, çelikhane, sürekli döküm, sıcak haddehane, soğuk haddehane, kalay, krom ve çinko kaplama teknolojisi ile üretim yapılmaktadır. Otomotiv, boru, beyaz eşya, basınçlı kap, makine gibi imalat sanayinin birçok sektörüne temel girdi sağlanmaktadır.
Mükemmellik felsefesinin Şirket genelinde yaygınlaştırılmasına özen gösterilir. Şirket kültüründe, çalışanların mutluluğu ve müşteri odaklı hizmet anlayışı esastır. Sürekli gelişme ilkesi, iş sağlığı ve güvenliği ve çevreye duyarlılık Erdemir’in öncelikli hedefleri arasındadır. Yatırımlarda, müşteri beklentilerine ve katma değeri yüksek ürün üretimine önem verilir. 1990-1996 döneminde gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihinin en büyük sanayi yatırımı özelliğini taşıyan 1,6 milyar ABD $ tutarında Kapasite Artırma ve Modernizasyon (KAM) Projesi ile, en gelişmiş teknolojik yapıya kavuşmuş ve rekabet gücü artmıştır. Limanları, 150.000 DWT gemilerin yanaşmasına elverişlidir. 1999’da Kalay ve Krom Kaplama Tesisi ticari üretime geçmiştir. 2001’de Galvanizleme Tesisi üretime başlamış olup, Gebze’de bir Çelik Servis Merkezi kurulmuştur.
4 Kullanıcı bu konu için telekomcu arkadaşımıza teşekkür ettiler
Erdemir de PLC üzerine yapılmış bir staj defteri