senoleker yazmış
Valla yine okudum ama anlamadım. Anladığımı yazayım ki yanlışsa düzeltin:
Sizin fabrikada bir cihaz var ve bu cihaz PC'ye bağlı; Bu PC'de bir program var ve bu programdan siz değerleri görüyorsunuz.
Ama fabrikada olmadığınız zamanlarda yani evde ya da sokakta iken de bu değerleri görmek istiyorsunuz. Bunun için de tek alternatifiniz var zaten: İnterneti kullanmak.
Doğru anlamış mıyım?
Eğer böyle ise:
PC'deki bu programı siz mi yazdınız ya da buna benzer bir program yazabilir misiniz?
sanırım kendimi ifade edemedim.Olay şu;
biz şirket olarak işletme sorumlusu olduğumuz şirketlerin sayaçlarındaki değerleri anlık olarak okumak istiyoruz.Bunu da sayacın yanına gitmeden uzaktan(internet üzerinden)yapmak istiyoruz.
Bununla ilgili birçok şirket var bu işi yapan ancak bunu biz kendimiz yapmak istiyoruz.Örneğin entesin gem-10 model gprs modemi var.içine sim kartı takıyosunuz yazılımıda istediğiniz pc ye yükleyip hiçbir kablo bağantısı olmadan sayacın verilerini anlık olarak okuyosunuz.
diğer yöntem ise sayacın (reaktif güç kontrol rölesinin yada analizörün farketmez yeterki RS-485 haberleşme portu olsun) haberleşme çıkışını RS-USB2 aparata bağlanıp usb kablo ile pc ye bağlanıyor ve yazılım o pc ye yüklenip o bilgisayardan veriler okunuyor.
şimdi gelelim benim soruma;
usb kablosu ile bağladığımız pc deki o programı yani o verileri ben internet üzerinden herhangibir pc yardımı ile görüp okumak istiyorum.Bunun için modeme port açılıp bazı işlemler yapılıyormuş.Bu işlem sırası nedir nasıl yapılır.Teşekkürler.
Başa dön